Liha-perunasosepelti

arvosana4/5

(43)arviota
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Liha-perunasosepelti valmistuu pikavauhtia perinteiseen laatikkoon verrattuna ja herkullista rapeaa pintaa riittää jokaiselle ruokailijalle. Tässä versiossa oikaistaan myös pakasteperunamuusilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(1 ps) perunamuusia (pakaste)
2 dlmaitoa
400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa 17 %
1 kplporkkana
100 g(½ ps) sipulikuutioita (pakaste)
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Pinnalle

50 g(1 dl) juustoraastetta
(yrttejä)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista muusi maidon kanssa mikrossa pussin ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    600 g(1 ps) perunamuusia (pakaste)
    2 dlmaitoa
  2. 2

    Ruskista jauheliha pannulla. Pese, kuori ja raasta porkkana. Lisää raaste ja sipulit pannulle ja kuullota. Mausta seos paprikalla, pippurilla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa 17 %
    1 kplporkkana
    100 g(½ ps) sipulikuutioita (pakaste)
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Levitä jauhelihaseos leivinpaperille pellille, jätä muutama sentti reunoilta tyhjäksi. Levitä muusi jauhelihan päälle. Ripottele juusto pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Viimeistele halutessasi yrteillä.

    MääräAinesosa
    50 g(1 dl) juustoraastetta
    (yrttejä)

Vinkki: Mausta muusi 2 ruokalusikallisella hienonnettua oreganoa tai timjamia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (yrttejä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.7.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä