Vauhdikas nuudeliwokki
15 min

Nappaa talteen!
Vartissa valmistuva wokki sisältää runsaasti vihreitä kasviksia. Valloittavassa kastikkeessa yhdistyvät makea, suolainen ja lempeän tulinen maku. Saat ruoasta vegaanisen käyttämällä kananmunattomia nuudeleita.
| 150 g | (½ pkt) kokojyvänuudeleita |
| 100 g | lehtikaalia |
| 100 g | (4 kpl) kevätsipulin vartta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 ps) parsakaalia (pakaste) |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) |
| Kastike | |
|---|---|
| 3/4 dl | soijakastiketta |
| 3 rkl | vaahterasiirappia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | chilikastiketta (esimerkiksi srirachaa) |
| 1/2 dl | limenmehua (1–2 limeä) |
| Lisäksi | |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
- 1.
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
- 2.
Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli.
- 3.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.
- 4.
Kuumenna öljy isossa wokpannussa. Paista jäisiä parsakaaleja ja papuja, kunnes ne ovat kuumia. Lisää lehtikaali. Paista kasviksia vain sen verran, että lehtikaali saa voimakkaan vihreän värin. Sekoita joukkoon nuudelit, kastike ja kevätsipuli. Viimeistele seesaminsiemenillä.
Vartissa valmistuva wokki sisältää runsaasti vihreitä kasviksia. Valloittavassa kastikkeessa yhdistyvät makea, suolainen ja lempeän tulinen maku. Saat ruoasta vegaanisen käyttämällä kananmunattomia nuudeleita.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (½ pkt) kokojyvänuudeleita |
| 100 g | lehtikaalia |
| 100 g | (4 kpl) kevätsipulin vartta |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 ps) parsakaalia (pakaste) |
| 200 g | (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) |
Kastike | |
| 3/4 dl | soijakastiketta |
| 3 rkl | vaahterasiirappia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | chilikastiketta (esimerkiksi srirachaa) |
| 1/2 dl | limenmehua (1–2 limeä) |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | seesaminsiemeniä |
Valmistus
- 1
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Määrä Ainesosa 1/2 dl limenmehua (1–2 limeä) 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl chilikastiketta (esimerkiksi srirachaa) 3/4 dl soijakastiketta 3 rkl vaahterasiirappia - 2
Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli.
Määrä Ainesosa 100 g lehtikaalia 100 g (4 kpl) kevätsipulin vartta - 3
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.
Määrä Ainesosa 150 g (½ pkt) kokojyvänuudeleita - 4
Kuumenna öljy isossa wokpannussa. Paista jäisiä parsakaaleja ja papuja, kunnes ne ovat kuumia. Lisää lehtikaali. Paista kasviksia vain sen verran, että lehtikaali saa voimakkaan vihreän värin. Sekoita joukkoon nuudelit, kastike ja kevätsipuli. Viimeistele seesaminsiemenillä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste) 200 g (1 ps) parsakaalia (pakaste) 1 rkl rypsiöljyä 1/2 dl seesaminsiemeniä
Ravintosisältö
386
Energiaa kcal
1616
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,3 g
Hiilihydraatteja
18,3 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
386
Energiaa kcal
1616
Energiaa kj
16,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,3 g
Hiilihydraatteja
18,3 g
Sokereita
7,8 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























