Vauhdikas nuudeliwokki | Wokit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nopea nuudeliwokki

Vauhdikas nuudeliwokki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vartissa valmistuva wokki sisältää runsaasti vihreitä kasviksia. Valloittavassa kastikkeessa yhdistyvät makea, suolainen ja lempeän tulinen maku. Saat ruoasta vegaanisen käyttämällä kananmunattomia nuudeleita.

Ainekset

150 g
(½ pkt) kokojyvänuudeleita
100 g
lehtikaalia
100 g
(4 kpl) kevätsipulin vartta
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 ps) parsakaalia (pakaste)
200 g
(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)

kastike

3/4 dl
soijakastiketta
3 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
chilikastiketta (esimerkiksi srirachaa)
1/2 dl
limenmehua (1–2 limeä)

lisäksi

1/2 dl
seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

1/2 dl
limenmehua (1–2 limeä)
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
chilikastiketta (esimerkiksi srirachaa)
3/4 dl
soijakastiketta
3 rkl
vaahterasiirappia
2

Huuhtele lehtikaali, poista lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Huuhtele ja hienonna kevätsipuli.

100 g
lehtikaalia
100 g
(4 kpl) kevätsipulin vartta
3

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.

150 g
(½ pkt) kokojyvänuudeleita
4

Kuumenna öljy isossa wokpannussa. Paista jäisiä parsakaaleja ja papuja, kunnes ne ovat kuumia. Lisää lehtikaali. Paista kasviksia vain sen verran, että lehtikaali saa voimakkaan vihreän värin. Sekoita joukkoon nuudelit, kastike ja kevätsipuli. Viimeistele seesaminsiemenillä.

200 g
(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
200 g
(1 ps) parsakaalia (pakaste)
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
seesaminsiemeniä
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.1.2020
Muokattu: 30.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1616

386

16,8 g

1,5 g

43,3 g

18,3 g

7,8 g

12,0 g

4,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli