Janssoninkiusaus sillistä

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min

Perinteinen janssoninkiusaus onnistuu helposti myös sillistä. Erityisen hyvin anjovisfileiden tilalle sopii matjessilli, jossa on valmiiksi herkullisen mausteinen maku. Kermainen sillijansson on hyvä hävikkiruoka joulupöydän tähteistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
75 g(1 kpl) matjessillifileetä
500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
3 dlkermaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

25 gvoita
2 tltilliä hienonnettuna
1 rklvoita tai margariinia vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Leikkaa silli kuutioiksi. Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus ja sillikuutiot keskenään kulhossa. Levitä seos voideltuun vuokaan.

    MääräAinesosa
    75 g(1 kpl) matjessillifileetä
    500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
    1 rklvoita tai margariinia vuoan voiteluun
  2. 2

    Yhdistä kerma, suola ja pippuri kulhossa ja valuta seos vuokaan.

    MääräAinesosa
    3 dlkermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Lisää voi nokareina päälle. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Viimeistele halutessasi tuoreella tillillä.

    MääräAinesosa
    25 gvoita
    2 tltilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl tilliä hienonnettuna, 1 rkl voita tai margariinia vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.11.2022
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä