Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Janssoninkiusaus sillistä

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Yöruokien ykkönen, perinteinen janssoninkiusaus, onnistuu helposti myös sillistä. Erityisen hyvin anjovisfileiden tilalle sopii matjessilli, jossa on jo valmiiksi herkullisen mausteinen maku. Kermainen sillijansson on upea hävikkiruoka esimerkiksi joulupöydän sillintähteistä.

Ainekset

75 g
(1 kpl) matjessillifileetä
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
3 dl
kermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

25 g
voita
2 tl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
voita tai margariinia vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa silli kuutioiksi. Sekoita jäinen peruna-sipulisekoitus ja sillikuutiot keskenään kulhossa. Levitä seos voideltuun vuokaan.

75 g
(1 kpl) matjessillifileetä
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta
1 rkl
voita tai margariinia vuoan voiteluun
2

Yhdistä kerma, suola ja pippuri kulhossa ja valuta seos vuokaan.

3 dl
kermaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Lisää voi nokareina päälle. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Viimeistele halutessasi tuoreella tillillä.

25 g
voita
2 tl
tilliä hienonnettuna
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 4.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

443

1854

35,8 g

22,8 g

23,8 g

7,0 g

1,3 g

6,0 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl tilliä hienonnettuna,

1 rkl voita tai margariinia vuoan voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli