Kuori ja pilko banaanit. Pane ne pussissa tai rasiassa pakastimeen ja anna jäätyä.
Anna jäisten banaanien ja mansikoiden olla vähintään vartin verran huoneenlämmössä.
Kumoa kohmeiset banaanit monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen, lisää halkaistut mansikat ja vähän maitoa. Soseuta ainekset pehmikseksi. Tarjoa heti.
Vinkki: Voit käyttää maidon sijaan myös appelsiinimehua.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä jälkiruokaan tummuneet, pilkullisiksi menneet banaanit.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
110
460
0,5 g
—
22,5 g
17,0 g
3,0 g
1,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Tilkka maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli