Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Banaani-mansikkapehmis

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Surauta helppo, edullinen ja terveellinen jälkiruokaherkku! Banaani-mansikkapehmis valmistuu ilman jäätelökonetta, eikä siinä ole lainkaan lisättyä sokeria.

Ainekset

2 kpl
kypsää banaania
2 dl
Pakastemansikoita
1/2 dl
maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja pilko banaanit. Pane ne pussissa tai rasiassa pakastimeen ja anna jäätyä.

2 kpl
kypsää banaania
2

Anna jäisten banaanien ja mansikoiden olla vähintään vartin verran huoneenlämmössä.

2 dl
Pakastemansikoita
3

Kumoa kohmeiset banaanit ja mansikat monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen. Soseuta pehmikseksi. Lisää maitoa ruokalusikka kerrallaan, jotta saat halutun koostumuksen. Tarjoa heti.

1/2 dl
maitoa

Hyvästi hävikki: Hyödynnä jälkiruokaan tummuneet, pilkullisiksi menneet banaanit.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 14.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

122

508

1,0 g

0,5 g

23,5 g

18,0 g

3,0 g

2,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli