Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Banaani-mansikkapehmis

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Surauta helppo, edullinen ja terveellinen jälkiruokaherkku! Banaani-mansikkapehmis valmistuu ilman jäätelökonetta, eikä siinä ole lainkaan lisättyä sokeria.

Ainekset

2 kpl
Ylikypsää, ruskeapilkullista banaania
1 - 2 dl
Pakastemansikoita
Tilkka maitoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja pilko banaanit. Pane ne pussissa tai rasiassa pakastimeen ja anna jäätyä.

2 kpl
Ylikypsää, ruskeapilkullista banaania
2

Anna jäisten banaanien ja mansikoiden olla vähintään vartin verran huoneenlämmössä.

1 - 2 dl
Pakastemansikoita
3

Kumoa kohmeiset banaanit monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen, lisää halkaistut mansikat ja vähän maitoa. Soseuta ainekset pehmikseksi. Tarjoa heti.

Tilkka maitoa

Vinkki: Voit käyttää maidon sijaan myös appelsiinimehua.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä jälkiruokaan tummuneet, pilkullisiksi menneet banaanit.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 19.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

110

460

0,5 g

22,5 g

17,0 g

3,0 g

1,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tilkka maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli