Kuori ja pilko banaanit. Pane ne pussissa tai rasiassa pakastimeen ja anna jäätyä.
Anna jäisten banaanien ja mansikoiden olla vähintään vartin verran huoneenlämmössä.
Kumoa kohmeiset banaanit monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen, lisää halkaistut mansikat ja vähän maitoa. Soseuta ainekset pehmikseksi. Tarjoa heti.
Voit käyttää maidon sijaan myös appelsiinimehua.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä jälkiruokaan tummuneet, pilkullisiksi menneet banaanit.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
460
110
0,5 g
—
22,5 g
17,0 g
3,0 g
1,5 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Tilkka maitoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli