Banaani-mansikkapehmis

arvosana4/5

(12)arviota
2 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Surauta helppo, edullinen ja terveellinen jälkiruokaherkku! Banaani-mansikkapehmis valmistuu ilman jäätelökonetta, eikä siinä ole lainkaan lisättyä sokeria.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkypsää banaania
2 dlpakastemansikoita
1/2 dlmaitoa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja pilko banaanit. Pane ne pussissa tai rasiassa pakastimeen ja anna jäätyä.

    MääräAinesosa
    2 kplkypsää banaania
  2. 2

    Anna jäisten banaanien ja mansikoiden olla vähintään vartin verran huoneenlämmössä.

    MääräAinesosa
    2 dlpakastemansikoita
  3. 3

    Kumoa kohmeiset banaanit ja mansikat monitoimikoneeseen tai tehokkaaseen tehosekoittimeen. Soseuta pehmikseksi. Lisää maitoa ruokalusikka kerrallaan, jotta saat halutun koostumuksen. Tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmaitoa

Hyvästi hävikki: Hyödynnä jälkiruokaan tummuneet, pilkullisiksi menneet banaanit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä