Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Soijamakaronilaatikko

Soijamakaronilaatikko

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vaihtoehto lihamakaronilaatikolle on käyttää makaronilaatikossa soijarouhetta. Tarjoile soijarouhe makaronilaatikko salaatin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 1/2 dl
Tummaa soijarouhetta
1 1/2 dl
Vettä
5 dl
Makaronia
1 kpl
Sipuli silputtuna
1 tl
Öljyä
1 kpl
Porkkana
1 tl
Kuivattua basilikaa
1/4 tl
(1/4 tl) paprikajauhetta
5 dl
Maitoa
2 kpl
Munaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kulhossa soijarouhe ja vesi. Anna niiden turvota noin 10 minuuttia. Keitä makaronit suolalla maustetussa, runsaassa vedessä melkein kypsiksi.

1 1/2 dl
Tummaa soijarouhetta
1 1/2 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
5 dl
Makaronia
2

Kuumenna pannu, lisää vähän öljyä ja turvonnut soijarouhe. Lisää hetken kuluttua sipuli ja kypsennä hetki. Lisää mausteet.

1 tl
Öljyä
1 kpl
Sipuli silputtuna
1 tl
Kuivattua basilikaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
(1/4 tl) paprikajauhetta
3

Kuori ja raasta porkkana. Sekoita raaste, makaronit ja soijaseos keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Sekoita munat ja maito keskenään ja kaada tasaisesti laatikon pinnalle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

1 kpl
Porkkana
5 dl
Maitoa
2 kpl
Munaa

Vinkki: Ripottele pinnalle ennen paistamista 1 dl juustoraastetta tai 2 rkl korppujauhoja.

Vegaanisen makaronilaatikon saat korvaamalla maidon ja kananmunat 5 dl:lla kerman kaltaista kauravalmistetta.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.2.2005
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.