Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Soijamakaronilaatikko

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mainio vaihtoehto lihamakaronilaatikolle on käyttää ruokaan tummaa soijarouhetta. Tällä arjen luottoreseptillä teet kaikille maistuvaa makaronilaatikkoa.

Ainekset

1 1/2 dl
Tummaa soijarouhetta
1 1/2 dl
Vettä
5 dl
Makaronia
1 kpl
Sipuli silputtuna
1 tl
rypsiöljyä
1 kpl
Porkkana
1 tl
Kuivattua basilikaa
1/4 tl
paprikajauhetta
5 dl
Maitoa
2 kpl
Munaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~12
04
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Sekoita kulhossa soijarouhe ja vesi. Anna niiden turvota noin 10 minuuttia. Keitä makaronit suolalla maustetussa, runsaassa vedessä melkein kypsiksi.

1 1/2 dl
Tummaa soijarouhetta
1 1/2 dl
Vettä
5 dl
Makaronia
2

Kuumenna pannu, lisää vähän öljyä ja turvonnut soijarouhe. Lisää hetken kuluttua silputtu sipuli ja kypsennä hetki. Lisää mausteet.

1 tl
rypsiöljyä
1 kpl
Sipuli silputtuna
1 tl
Kuivattua basilikaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
Suolaa
3

Kuori ja raasta porkkana. Sekoita raaste, makaronit ja soijaseos keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Sekoita munat ja maito keskenään ja kaada tasaisesti laatikon pinnalle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

1 kpl
Porkkana
5 dl
Maitoa
2 kpl
Munaa

Vinkki: Ripottele pinnalle ennen paistamista 1 dl juustoraastetta tai 2 rkl korppujauhoja.

Vegaanisen makaronilaatikon saat korvaamalla maidon ja kananmunat 5 dl:lla kerman kaltaista kauravalmistetta.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 8.2.2005
|
Muokattu: 22.8.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

451

1886

11,8 g

3,8 g

55,5 g

8,3 g

4,8 g

27,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli