Soijamakaronilaatikko

arvosana4/5

(16)arviota
4 Annosta

60 min (josta 20 min aktiivista)

Mainio vaihtoehto lihamakaronilaatikolle on käyttää ruokaan tummaa soijarouhetta. Tällä luottoreseptillä teet kaikille maistuvaa makaronilaatikkoa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dltummaa soijarouhetta
1 1/2 dlvettä
5 dlmakaronia
1 kplsipuli silputtuna
1 tlrypsiöljyä
1 kplporkkana
1 tlkuivattua basilikaa
1/4 tlpaprikajauhetta
5 dlmaitoa
2 kplmunaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sekoita kulhossa soijarouhe ja vesi. Anna niiden turvota noin 10 minuuttia. Keitä makaronit suolalla maustetussa, runsaassa vedessä melkein kypsiksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dltummaa soijarouhetta
    1 1/2 dlvettä
    5 dlmakaronia
  2. 2

    Kuumenna pannu, lisää vähän öljyä ja turvonnut soijarouhe. Lisää hetken kuluttua silputtu sipuli ja kypsennä hetki. Lisää mausteet.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
    1 kplsipuli silputtuna
    1 tlkuivattua basilikaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuori ja raasta porkkana. Sekoita raaste, makaronit ja soijaseos keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan. Sekoita munat ja maito keskenään ja kaada tasaisesti laatikon pinnalle. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    5 dlmaitoa
    2 kplmunaa

Vinkki: Ripottele pinnalle ennen paistamista 1 dl juustoraastetta tai 2 rkl korppujauhoja.

Vegaanisen makaronilaatikon saat korvaamalla maidon ja kananmunat 5 dl:lla kerman kaltaista kauravalmistetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä