Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Feta-kasvispihvit, fetalla maustetut porkkana-kesäkurpitsapihvit

Fetalla maustetut porkkana-kesäkurpitsapihvit

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kun maustat kasvispihvit fetajuustolla, saat niihin samalla mehevän rakenteen ja herkullisen umamisen maun. Porkkanaraasteesta ja kesäkurpitsasta pyöräytetyt feta-kasvispihvit paistat kätevästi lettupannulla.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
porkkanaa
100 g
kesäkurpitsaa
100 g
fetajuustoa
2 kpl
kananmunia
1/2 dl
Ruokakermaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

2 rkl
margariinia tai rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Jos raasteet ovat hyvin kosteita, valuta niitä siivilässä hetki ja paina esimerkiksi kauhalla kuivemmiksi.

200 g
porkkanaa
100 g
kesäkurpitsaa
2

Yhdistä raasteet kulhossa, murustele fetajuusto joukkoon ja lisää muut ainekset. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

100 g
fetajuustoa
2 kpl
kananmunia
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Ruokakermaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kuumenna rasva ohukaispannulla. Jaa massaa pannun koloihin ja painele pihveiksi. Paista keskilämmöllä 4–5 minuuttia molemmin puolin. Pidä valmiit pihvit folion alla tarjoiluhetkeen asti.

2 rkl
margariinia tai rypsiöljyä

Vinkki: Sekoita pihvien lisukkeeksi mintulla maustettu jogurttikastike.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 27.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

244

1020

16,5 g

7,5 g

12,3 g

4,0 g

2,3 g

10,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli