Fetalla maustetut porkkana-kesäkurpitsapihvit

arvosana4/5

(26)arviota
4 Annosta

45 min

Kun maustat kasvispihvit fetajuustolla, saat niihin samalla mehevän rakenteen ja herkullisen umamisen maun. Porkkanaraasteesta ja kesäkurpitsasta pyöräytetyt feta-kasvispihvit paistat kätevästi lettupannulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gporkkanaa
100 gkesäkurpitsaa
100 gfetajuustoa
2 kplkananmunia
1/2 dlruokakermaa
1 dlvehnäjauhoja
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 rklmargariinia tai rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Pese ja raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi. Jos raasteet ovat hyvin kosteita, valuta niitä siivilässä hetki ja paina esimerkiksi kauhalla kuivemmiksi.

    MääräAinesosa
    200 gporkkanaa
    100 gkesäkurpitsaa
  2. 2

    Yhdistä raasteet kulhossa, murustele fetajuusto joukkoon ja lisää muut ainekset. Sekoita ja anna turvota 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gfetajuustoa
    2 kplkananmunia
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlruokakermaa
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kuumenna rasva ohukaispannulla. Jaa massaa pannun koloihin ja painele pihveiksi. Paista keskilämmöllä 4–5 minuuttia molemmin puolin. Pidä valmiit pihvit folion alla tarjoiluhetkeen asti.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariinia tai rypsiöljyä

Vinkki: Sekoita pihvien lisukkeeksi mintulla maustettu jogurttikastike.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä