Värikkäät dippikipot

Arvostele resepti
5 Annosta

15 min

Kokoa helpot dippikipot valmiiksi jääkaappiin koululaisen välipalaksi tai tarjoa kasvikset ja dippikastike erikseen lastenjuhlien tai viikonlopun naposteluherkkuna.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
1/2 kplkukkakaalia
1/2 kplkurkkua
2 kplvarsisellerin vartta
1 kplpaprika

Dippiin

200 g(1 prk) kermaviiliä tai maustamatonta tuorejuustoa
1 dlsalsakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Kuori porkkana. Pese ja paloittele kukkakaali. Pese kurkku, varsiselleri ja paprika. Leikkaa kasvikset mahdollisimman pitkiksi tikuiksi.

    Sekoita dippi kermavillistä tai tuorejuustosta ja valmiista salsakastikkeesta. Jaa dippi matalien juomalasien pohjalle. Täytä lasi kukkakaalipaloilla ja porkkana-, varsiselleri- ja paprikatikuilla. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
19.10.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä