Dippailukulhot tofunugeteilla
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Koko perheen kevyt kulhoruoka on nopea ja helppo valmistaa. Pakkaa eväskulhoon puistolounaaksi rapeita tofunugetteja ja raikkaita, tuoreita kasviksia. Nugetit ja kasvikset dipataan täyteläiseen majoneesiketsuppiin.
| 270 g | (1 pkt) maustamatonta tofua |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | (½ ps, à 50 g) mausteseosta kanalle (crispy chicken spice mix) |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1/2 dl | majoneesia (vegaanista) |
| 1/2 dl | ketsuppia |
- 1.
Kuivaa tofun pinta esimerkiksi talouspaperilla. Leikkaa tofu ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet leveyssuunnassa puoliksi. Leikkaa viipaleet vielä vinottain puoliksi, jotta saat kolmioita. Mittaa öljy ja mausteseos eri lautasille. Pyörittele tofupalat ensin öljyssä ja sitten kevyesti mausteseoksessa. Levitä tofupalat leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 2.
Huuhtele kasvikset. Puolita tomaatit. Leikkaa retiisit lohkoiksi ja kurkku tikuiksi.
- 3.
Sekoita majoneesi ja ketsuppi.
- 4.
Kokoa annokset kulhoihin ja tarjoa majoneesiketsupin kanssa.
Koko perheen kevyt kulhoruoka on nopea ja helppo valmistaa. Pakkaa eväskulhoon puistolounaaksi rapeita tofunugetteja ja raikkaita, tuoreita kasviksia. Nugetit ja kasvikset dipataan täyteläiseen majoneesiketsuppiin.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 270 g | (1 pkt) maustamatonta tofua |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 3 rkl | (½ ps, à 50 g) mausteseosta kanalle (crispy chicken spice mix) |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1/2 dl | majoneesia (vegaanista) |
| 1/2 dl | ketsuppia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuivaa tofun pinta esimerkiksi talouspaperilla. Leikkaa tofu ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet leveyssuunnassa puoliksi. Leikkaa viipaleet vielä vinottain puoliksi, jotta saat kolmioita. Mittaa öljy ja mausteseos eri lautasille. Pyörittele tofupalat ensin öljyssä ja sitten kevyesti mausteseoksessa. Levitä tofupalat leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 270 g (1 pkt) maustamatonta tofua 3 rkl rypsiöljyä 3 rkl (½ ps, à 50 g) mausteseosta kanalle (crispy chicken spice mix) - 2
Huuhtele kasvikset. Puolita tomaatit. Leikkaa retiisit lohkoiksi ja kurkku tikuiksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) helmitomaatteja 125 g (1 nippu) retiisejä 1/2 kpl kurkkua - 3
Sekoita majoneesi ja ketsuppi.
Määrä Ainesosa 1/2 dl majoneesia (vegaanista) 1/2 dl ketsuppia - 4
Kokoa annokset kulhoihin ja tarjoa majoneesiketsupin kanssa.
Ravintosisältö
325
Energiaa kcal
1360
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
8,7 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
325
Energiaa kcal
1360
Energiaa kj
28,0 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
8,7 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl (½ ps, à 50 g) mausteseosta kanalle (Crispy Chicken Spice Mix).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























