Kinkku-raejuustomunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kinkku-raejuustomunakas

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Maitoa, kermaa tai vettä
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

paistamiseen

1 tl
Öljyä tai margariinia

täyte

1 dl
Kinkkusuikaleita tai -kuutioita
1 dl
Raejuustoa
1 kpl
Tomaatti
1 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Paahda kuivalla teflonpannulla kinkkusuikaleet. Nosta syrjään. Sekoita kulhossa munat ja neste niin, että munien rakenne hieman rikkoutuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu ja lisää rasva. Kaada munakasmassa pannulle ja vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskelle päin, kunnes munakasseos hyytyy. Asettele munakkaan keskelle kinkkusuikaleet, raejuusto, hienonnettua tomaatti ja persilja. Taita munakas kaksinkerroin lautaselle.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

774

185

11,0 g

2,5 g

3,5 g

3,5 g

0,5 g

17,5 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria,

1 dl Kinkkusuikaleita tai -kuutioita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli