Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-raejuustomunakas

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
3 rkl
Maitoa, kermaa tai vettä
Suolaa
Rouhittua valkopippuria

Paistamiseen

1 tl
Öljyä tai margariinia

Täyte

1 dl
Kinkkusuikaleita tai -kuutioita
1 dl
Raejuustoa
1 kpl
Tomaatti
1 rkl
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paahda kuivalla teflonpannulla kinkkusuikaleet. Nosta syrjään. Sekoita kulhossa munat ja neste niin, että munien rakenne hieman rikkoutuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu ja lisää rasva. Kaada munakasmassa pannulle ja vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskelle päin, kunnes munakasseos hyytyy. Asettele munakkaan keskelle kinkkusuikaleet, raejuusto, hienonnettua tomaatti ja persilja. Taita munakas kaksinkerroin lautaselle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

185

774

11,0 g

2,5 g

3,5 g

3,5 g

0,5 g

17,5 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua valkopippuria,

1 dl Kinkkusuikaleita tai -kuutioita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli