Kinkku-raejuustomunakas

Arvostele resepti
2 Annosta

15 min

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
3 kplkananmunaa
3 rklmaitoa, kermaa tai vettä
suolaa
rouhittua valkopippuria

Paistamiseen

1 tlöljyä tai margariinia

Täyte

1 dlkinkkusuikaleita tai -kuutioita
1 dlraejuustoa
1 kpltomaatti
1 rklhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Paahda kuivalla teflonpannulla kinkkusuikaleet. Nosta syrjään. Sekoita kulhossa munat ja neste niin, että munien rakenne hieman rikkoutuu. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu ja lisää rasva. Kaada munakasmassa pannulle ja vedä puulastalla seosta pohjaa pitkin reunoilta keskelle päin, kunnes munakasseos hyytyy. Asettele munakkaan keskelle kinkkusuikaleet, raejuusto, hienonnettua tomaatti ja persilja. Taita munakas kaksinkerroin lautaselle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua valkopippuria, 1 dl Kinkkusuikaleita tai -kuutioita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä