Kolmen aineksen välipalapatukat

arvosana4/5

(3)arviota
8 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Banaanista, kaurahiutaleista ja kuivatuista marjoista teet omat välipalapatukat alle puolessa tunnissa. Nappaa terveellinen kaurapatukka mukaan harrastuksiin tai ulkoleikkeihin.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 kplbanaania
4 dlkaurahiutaleita
1/2 dlkuivattuja karpaloita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori banaanit, laita ne kulhoon ja murskaa haarukalla soseeksi.

    MääräAinesosa
    2 kplbanaania
  2. 2

    Mittaa kaurahiutaleet ja karpalot banaanin joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 dlkaurahiutaleita
    1/2 dlkuivattuja karpaloita
  3. 3

    Peitä uunipelti leivinpaperilla. Muotoile taikinasta pellille 8 pötköä ja litistä ne lusikalla painamalla.

  4. 4

    Paista patukoita uunin keskitasolla noin 13 minuuttia. Ota pelti uunista, siirrä patukat varovasti ritilälle ja anna jäähtyä.

Vinkki: Valuta patukoiden päälle raitoja sulatetusta tummasta suklaasta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä