Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolmen aineksen välipalapatukat

Kolmen aineksen välipalapatukat

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Banaanista, kaurahiutaleista ja kuivatuista marjoista teet omat välipalapatukat alle puolessa tunnissa. Nappaa terveellinen kaurapatukka mukaan harrastuksiin tai ulkoleikkeihin.

Ainekset

2 kpl
banaania
4 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
kuivattuja karpaloita tai rusinoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori banaanit, laita ne kulhoon ja murskaa haarukalla soseeksi.

2 kpl
banaania
2

Mittaa kaurahiutaleet ja karpalot banaanin joukkoon.

4 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
kuivattuja karpaloita tai rusinoita
3

Peitä uunipelti leivinpaperilla. Muotoile taikinasta pellille 8 pötköä ja litistä ne lusikalla painamalla.

4

Paista patukoita uunin keskitasolla noin 13 minuuttia. Ota pelti uunista, siirrä patukat varovasti ritilälle ja anna jäähtyä.

Vinkki: Valuta patukoiden päälle raitoja sulatetusta tummasta suklaasta.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.7.2019
Muokattu: 12.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

109

457

1,6 g

0,3 g

18,9 g

5,9 g

2,9 g

3,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli