Hummus ja naposteluvihannekset

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Hummus surautetaan helposti säilötyistä kikherneistä. Vartissa valmis kikhernetahna sopii täydellisesti dippivihanneksille, leivän päälle ja salaatteihin!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplvalkosipulinkynsi
230 g(1 prk, 380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
1/4 dloliiviöljyä
2 rklsitruunanmehua
1/4 tljuustokuminaa
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

1 kplkurkku
125 g(1 ps) retiisejä
2 kplporkkanaa
ruislastuja

Valmistus

  1. 1

    Kuori valkosipulinkynsi. Valuta ja huuhtele kikherneet lävikössä. Soseuta kikherneet, oliiviöljy, sitruunamehu, valkosipuli ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    230 g(1 prk, 380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
    1/4 dloliiviöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    1/4 tljuustokuminaa
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele ja paloittele kurkku ja retiisit. Kuori ja pilko porkkanat. Dippaile kasviksia ja ruislastuja hummukseen.

    MääräAinesosa
    1 kplkurkku
    125 g(1 ps) retiisejä
    2 kplporkkanaa
    ruislastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruislastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 20.11.2025

Samankaltaisia reseptejä