Hummus ja naposteluvihannekset

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Surauta helppo hummus säilötyistä kikherneistä. Vartissa valmis kikhernetahna sopii täydellisesti dippivihanneksille, leivän päälle ja salaatteihin. Kokeile hummusta myös lämpimien ruokien kastikkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplvalkosipulinkynsi
380 g(1 prk) kikherneitä suolaliemessä
1/4 dloliiviöljyä
2 rklsitruunamehua
1/4 tljeeraa eli juustokuminaa
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

800 gkasviksia (esim. kurkkua, porkkanaa ja retiisejä)
(tuoretta leipää tai esimerkiksi ruislastuja)

Valmistus

  1. 1

    Kuori valkosipulinkynsi. Valuta ja huuhtele kikherneet lävikössä. Soseuta kikherneet, oliiviöljy, sitruunamehu, valkosipuli ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    380 g(1 prk) kikherneitä suolaliemessä
    1/4 dloliiviöljyä
    2 rklsitruunamehua
    1/4 tljeeraa eli juustokuminaa
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele ja paloittele kasvikset. Dippaile kasviksia ja leipää hummukseen.

    MääräAinesosa
    800 gkasviksia (esim. kurkkua, porkkanaa ja retiisejä)
    (tuoretta leipää tai esimerkiksi ruislastuja)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl Jeeraa eli juustokuminaa, 800 g kasviksia (esim. kurkkua, porkkanaa ja retiisejä), (tuoretta leipää tai esimerkiksi ruislastuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä