Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hummus ja naposteluvihannekset

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Surauta helppo hummus säilötyistä kikherneistä. Vartissa valmis kikhernetahna sopii täydellisesti dippivihanneksille, leivän päälle ja salaatteihin. Kokeile hummusta myös lämpimien ruokien kastikkeena.

Ainekset

1 kpl
Valkosipulinkynsi
380 g
(1 prk) kikherneitä suolaliemessä
1/4 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Jeeraa eli juustokuminaa
1/4 tl
Suolaa

Lisäksi

800 g
kasviksia (esim. kurkkua, porkkanaa ja retiisejä)
(tuoretta leipää tai esimerkiksi ruislastuja)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori valkosipulinkynsi. Valuta ja huuhtele kikherneet lävikössä. Soseuta kikherneet, oliiviöljy, sitruunamehu, valkosipuli ja mausteet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
380 g
(1 prk) kikherneitä suolaliemessä
1/4 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
Jeeraa eli juustokuminaa
1/4 tl
Suolaa
2

Huuhtele ja paloittele kasvikset. Dippaile kasviksia ja leipää hummukseen.

800 g
kasviksia (esim. kurkkua, porkkanaa ja retiisejä)
(tuoretta leipää tai esimerkiksi ruislastuja)
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.8.2007
|
Muokattu: 25.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

379

1585

11,0 g

0,8 g

44,3 g

2,5 g

10,3 g

20,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Jeeraa eli juustokuminaa,

800 g kasviksia (esim, kurkkua, porkkanaa ja retiisejä),

(tuoretta leipää tai esimerkiksi ruislastuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli