Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruokaisat arkisalaatit – nopeat ja terveelliset reseptit kiireiseen viikkoon

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 27.3.2023
|
Muokattu: 3.4.2024
Ruokaisa ja nälkää pitävä salaatti on helppo ja nopea lounas, joka on kätevä kuljettaa eväsrasiassa työpaikalle. Kasvisten ja proteiininlähteen lisäksi ruokaisa salaatti sisältää kuitupitoisen hiilihydraatin lähteen, joka pitää huolen siitä, ettei nälkä yllätä heti uudestaan.

Kreikan makuja

Tuttu kreikkalainen salaatti on sellaisenaan turhan kevyt lounaaksi. Kun lisäät siihen keitettyä pikkupastaa, saat täytettä vatsalle. Tomaatit ja kurkun voi pilkkoa eri kokoisiksi palasiksi, jolloin salaattiin saa kuin huomaamatta vaihtelevaa rakennetta. Tuoreet yrtit ja fetajuusto antavat salaatille makua.

Nopea couscoussalaatti

Tässä couscoussalaatissa on paljon samoja makuja kuin kreikkalaisessa pastasalaatissa. Pasta vaihtuu tässä versiossa couscousiin, joka kypsyy kiehautetussa vedessä sillä välin, kun muut ainekset pilkotaan. Aurinkokuivatut tomaatit ja niiden öljy antavat salaattiin reilusti makua.

Helppo nuudelisalaatti

Tämä erittäin helppo ja nopea tonnikalasalaatti onnistuu myös perheen koululaiselta. Nuudelien kypsyessä ehtii pilkkoa paprikan ja kurkun, eikä sen jälkeen tarvitse kuin sekoittaa niiden joukkoon jäähtyneet nuudelit, tonnikala sekä raejuusto. Kastikkeeksi kelpaa mainiosti valmis makea chilikastike.

Yksinkertainen pastasalaatti

Kun salaatilla on loistava kastike, ei pääraaka-aineita tarvita montaa. Avokado, täysjyväpasta ja raejuusto muodostavat tämän helpon ja kohtuullisen edullisen salaatin pohjan. Niistä saadaan proteiinia, kuitua ja hyviä rasvoja. Kastikkeessa maistuu basilika, lime sekä pieni chilin polte.

Meksikolainen kanasalaatti

Tex mex -henkiset ruoat ovat suomalaisten suosikkeja. Tämä kana-pastasalaatti luottaa tortillojen välistä tuttuihin makuihin ja sisältää muun muassa maissia, paprikaa, punasipulia sekä mustapapuja. Salaatinkastikkeessa maistuu tacomauste.

Lisää ideoita salaatteihin