Raasta, sekoita ja mausta. Tällä kaavalla teet taatusti mehukkaan raastesalaatin, joka maistuu monenlaisten ruokien lisukkeena. Onnistuneen raastesalaatin kulmakivi on kastike, joka tuo raasteeseen kosteutta, antaa sille makua ja sitoo aineksia yhteen.
Anna raastesalaatille mahdollisuus: nämä lisukkeet ovat paljon mainettaan maukkaampia
Salaattipöydän klassikko
Pizzerioista ja kebab-ravintoloista tuttu kaaliraastesalaatti on helppo tehdä myös kotona. Suikaloi kaali veitsellä ohueksi tai käytä terävää juustohöylää. Lisää joukkoon myös suikaloitua paprikaa ja mehevöitä raaste makean etikkaisella kastikkeella.
Ammenna makuja Aasiasta
Kokeile raastesalaattia miedonmakuisesta ja rapean rouskuvasta kyssäkaalista. Makea thai-chilikastike maustaa salaatin aasialaishenkiseksi.
Thaimaalainen Som tam -raastesalaatti tehdään vihreän papaijan sijaan nyt suomalaisittain lantusta. Maustamiseen käytetään kalakastiketta, chiliä ja valkosipulia. Suolapähkinät viimeistelevät raikkaan salaatin.
Kurpitsa sopii myös raasteisiin
Tiesitkö, että myskikurpitsaa voi käyttää myös raakana? Raasta myskikurpitsa ja yhdistä se ohueksi suikaloidun kaalin ja purjon kanssa. Viimeistele kurpitsasalaatin maku inkiväärisellä kastikkeella, joka hierotaan kasvisten joukkoon.
Amerikkalaiset kaalisalaatit
Coleslaw eli amerikkalainen kaalisalaatti on monen suosikki. Perinteisesti salaatti tehdään valkokaalista ja maustetaan majoneesipohjaisella kastikkeella. Salaatista tulee myös mainio, kun käytät punakaalia ja sekoitat kirkkaan kastikkeen öljystä, sitruunasta ja sinapista. Chili, lime ja korianteri puolestaan tuovat salaattiin aasialaista vivahdetta. Täysin uudenlainen coleslaw tehdään kaalin sijaan jäävuorisalaatista ja porkkanasta.