Coleslaw | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Coleslaw

Coleslaw

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista amerikkalainen kaalisalaatti coleslaw grilliruoan tai hot dogin lisukkeeksi. Suikaloi kaali ja täydennä punasipulilla ja parilla porkkanalla. Mausta helppo salaatti jogurtista, majoneesista ja sinapista sekoitetulla kastikkeella.

Ainekset

800 g
kaalia (1 pieni)
3/4 tl
suolaa
1 kpl
punasipuli
2 kpl
porkkanaa
1 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
majoneesia
1 tl
dijoninsinappia
1 rkl
viinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria
1/2 kpl
(ruukkua) ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja poista siitä uloimmat lehdet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kulhoon, sekoita suola joukkoon ja pane päälle painoksi esimeriksi lautanen. Anna kaalin mehevöityä ja maustua tunnin verran.

800 g
kaalia (1 pieni)
3/4 tl
suolaa
2

Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele, kuori ja viipaloi porkkanat. Sekoita kaalin joukkoon.

1 kpl
punasipuli
2 kpl
porkkanaa
3

Sekoita kastike jogurtista, majoneesista, sinapista ja viinietikasta. Mausta mustapippurilla. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja ripottele salaatin pinnalle.

1 dl
maustamatonta jogurttia
1 dl
majoneesia
1 tl
dijoninsinappia
1 rkl
viinietikkaa
1/4 tl
mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 8.4.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

629

150

8,5 g

1,3 g

12,3 g

12,3 g

5,0 g

3,5 g

1,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli