Pirteä kaali-kurpitsasalaatti

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Raasta kaalisalaattiin vaihteeksi maukasta myskikurpitsaa. Pirteyttä salaattiin tuovat puolukat, minttu ja purjo sekä hunajainen inkiväärikastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gmyskikurpitsaa
500 g(noin 1/4) kaalia
300 g(1 kpl) purjo
1 ruukku minttua
100 g(1/2 ps) puolukkaa (pakaste)

Inkiväärikastike

4 rklrypsiöljyä
3 rklomenaviinietikkaa
2 rkljuoksevaa hunajaa
15 g(1 rkl) inkivääriä raastettuna
1/2 tljauhettua kurkumaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori kurpitsa ja suikaloi se kuorimaveitsellä tai raastinraudan isolla terällä. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Hienonna minttu. Sulata puolukoita mikrossa 20–40 sekuntia.

    MääräAinesosa
    500 gmyskikurpitsaa
    300 g(1 kpl) purjo
    1 ruukku minttua
    100 g(1/2 ps) puolukkaa (pakaste)
    500 g(noin 1/4) kaalia
  2. 2

    Sekoita isossa kulhossa öljy, etikka ja hunaja. Raasta inkivääri joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Lisää vihannekset, puolukat ja minttu. Puristele aineksia käsin niin, että kastike sekoittuu vihanneksiin ja kaali hieman pehmenee.

    MääräAinesosa
    1/2 tljauhettua kurkumaa
    1/2 tlsuolaa
    4 rklrypsiöljyä
    3 rklomenaviinietikkaa
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    15 g(1 rkl) inkivääriä raastettuna
  3. 3

    Anna kaalisalaatin maustua jääkaapissa 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi uuniruokien tai makkaran kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
23.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä