Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kyssäkaali-porkkanaraaste ja hapanimeläkastike

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mehevä ja tuore raaste maistuu lisäkkeenä tai alkuruokana. Thaikastike antaa salaatille twistiä.

Ainekset

2 kpl
Kyssäkaalia
1 - 2 kpl
Porkkanaa
1/2 dl
Persiljaa
1 dl
Pähkinöitä (cashew, manteli ja saksanpähkinä)

Kastike

1 dl
Öljyä
1/2 dl
Makeaa thai-chilikastiketta
2 rkl
Sitruunamehua
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori kyssäkaali ja porkkanat. Raasta karkealla terällä. Sekoita raasteet kulhossa.
Lisää joukkoon hienonnettu persilja ja rouhitut pähkinät. Sekoita öljyn joukkoon chilikastike, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita salaattiin tai tarjoa erikseen.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 6.10.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

236

988

21,2 g

1,5 g

6,7 g

6,5 g

3,5 g

3,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Persiljaa,

Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli