Kyssäkaali-porkkanaraaste ja hapanimeläkastike

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

20 min

Mehevä ja tuore raaste maistuu lisukkeena tai alkuruokana. Rapsakat pähkinät ja thaikastike antavat salaatille twistiä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gkyssäkaalia
2 kplporkkanaa
1/2 dlpersiljaa
1/2 dlmanteleita
1/2 dlcashewpähkinöitä

Kastike

1 dlöljyä
1/2 dlmakeaa chilikastiketta
2 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori kyssäkaali ja porkkanat. Raasta karkealla terällä. Sekoita raasteet kulhossa.

    MääräAinesosa
    400 gkyssäkaalia
    2 kplporkkanaa
  2. 2

    Hienonna persilja ja rouhi mantelit ja pähkinät. Lisää ne raasteiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    1/2 dlpersiljaa
    1/2 dlmanteleita
    1/2 dlcashewpähkinöitä
  3. 3

    Valmista kastike sekoittamalla öljyn joukkoon chilikastike, sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita kastike salaattiin tai tarjoa erikseen.

    MääräAinesosa
    1 dlöljyä
    1/2 dlmakeaa chilikastiketta
    2 rklsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä