Caprese on perinteinen italialainen tomaatti-mozzarellasalaatti, jonka mausteena on reilusti tuoretta basilikaa. Kesäinen caprese eli Caprin salaatti on tuttu lisuke esimerkiksi grilliruoille. Lämmin versio caprese-salaatista syntyy, kun paahdat pikkutomaatit uunissa meheviksi ja paistat mozzarellaan rapean pinnan rypsiöljyssä. Tee juustoon ensin herkullinen leivitys korppujauhoilla tai tavallista rapeammilla pankojauhoilla. Herkuttele talvicaprese vaalean leivän kanssa.
Haluatko hemmotella jotakuta? Tarjoa hänelle lämmin salaatti. Katso 6 upeaa salaatti-ideaa!
Paistettu mozzarella kruunaa italialaisen talvisalaatin
Paahdetut kikherneet rikastavat ruokaisan fetasalaatin
Tämän salaatin pohjaksi voit paahtaa chilillä maustettua bataattia ja parsakaalia. Lisää pellille myös kikherneitä, jotka saavat paahtamalla kivan pähkinäisen maun. Lisää lämpimien ainesten lomaan kreikkalaisen salaatin makuja eli fetaa ja oliiveja sekä rucolaa. Tee kikherne-fetasalaatti lounaaksi tai iltaruoaksi.
Uunikasviksista ja vinegretistä syntyy lämmin peltisalaatti
Paloittele pellille kilo erilaisia kasviksia, sivele ne öljyllä, mausta ja paahda. Sekoita lämpimien uunijuuresten ja muiden kasvisten joukkoon rapeaa salaattia, siemeniä ja sinappinen vinegretti, niin lämmin uunijuuressalaatti on valmis herkuteltavaksi!
Pikapaistettu bataatti on mehevä lisä hedelmäiseen kanasalaattiin
Tähän herkkusalaattiin tehdään ensin hunajainen tahini-jogurttikastike, jotta se saa maustua sillä aikaa, kun teet kanasalaatin. Yhdistä salaattiin tuoreet raikkaat veriappelsiinit ja granaattiomenan siemenet sekä paistetut kanafileet ja lämpimät bataatit.
Vegaaninen salaatti saa lämpöä pavuista, maissista ja uunikasviksista
Paahda bataatit ja sipulit uunissa, lämmitä maissit ja pavut mikrossa. Lisää hedelmät ja lehtikaalin lehdet sellaisinaan ja kokoa aineksista vadille värikäs papusalaatti. Valuta päälle limeöljyä ja nauti!
Lämpimän fetasalaatin yllätys on paahdettu veriappelsiini
Tähän fetasalaattiin paahdetaan kaikki muu paitsi salaatinlehdet ja yrtit. Lämmin uunifeta ja paahdetut veriappelsiinit saavat seuraansa sipulia, paprikaa ja kirsikkatomaatteja. Viimeinen silaus uunifetasalaatille on oregano-sitruunaöljy.