Lämmin kikherne-fetasalaatti

arvosana5/5

(12)arviota
4 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Nopeasti kypsyvä bataatti on mainio pohja lämpimälle lounassalaatille, johon kikherneet ja fetajuusto tuovat proteiinia. Tuore chili antaa potkua makealle bataatille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gbataattia
300 g(1 kpl) parsakaalia
1 kplpunainen chili
1 kplpunasipuli
230 g(1 pkt) kikherneitä
2 rkloliiviöljyä
2 rklviipaloituja mustia oliiveja
200 g(1 pkt) fetajuustoa
50 grucolaa

Kastike

1 rkloliiviöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
ripaus mustapippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja paloittele parsakaali. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele kikherneet lävikössä.

    MääräAinesosa
    300 gbataattia
    300 g(1 kpl) parsakaalia
    1 kplpunainen chili
    1 kplpunasipuli
    230 g(1 pkt) kikherneitä
  2. 2

    Levitä bataatit, punasipuli ja chilit leivinpaperille uunipellille. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Sekoita kikherneet ja parsakaalit joukkoon ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Siirrä lämmin paistos tarjoiluvadille. Lisää valutetut oliivit, murusteltu fetajuusto ja huuhdottu rukola ja sekoita ne salaattiin.

    MääräAinesosa
    2 rklviipaloituja mustia oliiveja
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    50 grucolaa
  4. 4

    Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaattiin. Rouhi mustapippuria päälle ja tarjoa salaatti lämpimänä.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    ripaus mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl viipaloituja mustia oliiveja, ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä