Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin kikherne-fetasalaatti

Lämmin kikherne-fetasalaatti

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopeasti kypsyvä bataatti on mainio pohja lämpimälle lounassalaatille, johon kikherneet ja fetajuusto tuovat proteiinia. Tuore chili antaa potkua makealle bataatille.

Ainekset

300 g
Bataattia
300 g
(1 kpl) parsakaalia
1 kpl
Punainen chili
1 kpl
punasipuli
230 g
(1 pkt) kikherneitä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
viipaloituja mustia oliiveja
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
50 g
Rucolaa

Kastike

1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
ripaus mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja paloittele parsakaali. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele kikherneet lävikössä.

300 g
Bataattia
300 g
(1 kpl) parsakaalia
1 kpl
Punainen chili
1 kpl
punasipuli
230 g
(1 pkt) kikherneitä
2

Levitä bataatit, punasipuli ja chilit leivinpaperille uunipellille. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Sekoita kikherneet ja parsakaalit joukkoon ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.

2 rkl
Oliiviöljyä
3

Siirrä lämmin paistos tarjoiluvadille. Lisää valutetut oliivit, murusteltu fetajuusto ja huuhdottu rukola ja sekoita ne salaattiin.

2 rkl
viipaloituja mustia oliiveja
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
50 g
Rucolaa
4

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaattiin. Rouhi mustapippuria päälle ja tarjoa salaatti lämpimänä.

1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
ripaus mustapippuria
Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Anu Brask, Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

533

2229

26,0 g

9,0 g

42,3 g

7,5 g

11,0 g

26,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl viipaloituja mustia oliiveja,

ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli