Lämmin kikherne-fetasalaatti
Ainekset
Valmistus
Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja paloittele parsakaali. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele kikherneet lävikössä.
Levitä bataatit, punasipuli ja chilit leivinpaperille uunipellille. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Sekoita kikherneet ja parsakaalit joukkoon ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Siirrä lämmin paistos tarjoiluvadille. Lisää valutetut oliivit, murusteltu fetajuusto ja huuhdottu rukola ja sekoita ne salaattiin.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaattiin. Rouhi mustapippuria päälle ja tarjoa salaatti lämpimänä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
533
2229
26,0 g
9,0 g
42,3 g
7,5 g
11,0 g
26,5 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl viipaloituja mustia oliiveja,
ripaus mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli