Lämmin kikherne-fetasalaatti
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Nopeasti kypsyvä bataatti on mainio pohja lämpimälle lounassalaatille, johon kikherneet ja fetajuusto tuovat proteiinia. Tuore chili antaa potkua makealle bataatille.
| 300 g | bataattia |
| 300 g | (1 kpl) parsakaalia |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | punasipuli |
| 230 g | (1 pkt) kikherneitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | viipaloituja mustia oliiveja |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 50 g | rucolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| ripaus mustapippuria | |
- 1.
Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja paloittele parsakaali. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele kikherneet lävikössä.
- 2.
Levitä bataatit, punasipuli ja chilit leivinpaperille uunipellille. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Sekoita kikherneet ja parsakaalit joukkoon ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
- 3.
Siirrä lämmin paistos tarjoiluvadille. Lisää valutetut oliivit, murusteltu fetajuusto ja huuhdottu rukola ja sekoita ne salaattiin.
- 4.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaattiin. Rouhi mustapippuria päälle ja tarjoa salaatti lämpimänä.
Nopeasti kypsyvä bataatti on mainio pohja lämpimälle lounassalaatille, johon kikherneet ja fetajuusto tuovat proteiinia. Tuore chili antaa potkua makealle bataatille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | bataattia |
| 300 g | (1 kpl) parsakaalia |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | punasipuli |
| 230 g | (1 pkt) kikherneitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | viipaloituja mustia oliiveja |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 50 g | rucolaa |
Kastike | |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| ripaus mustapippuria | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja paloittele parsakaali. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna palko. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele kikherneet lävikössä.
Määrä Ainesosa 300 g bataattia 300 g (1 kpl) parsakaalia 1 kpl punainen chili 1 kpl punasipuli 230 g (1 pkt) kikherneitä - 2
Levitä bataatit, punasipuli ja chilit leivinpaperille uunipellille. Sekoita öljy ja suola joukkoon. Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Sekoita kikherneet ja parsakaalit joukkoon ja jatka kypsentämistä 10-15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä - 3
Siirrä lämmin paistos tarjoiluvadille. Lisää valutetut oliivit, murusteltu fetajuusto ja huuhdottu rukola ja sekoita ne salaattiin.
Määrä Ainesosa 2 rkl viipaloituja mustia oliiveja 200 g (1 pkt) fetajuustoa 50 g rucolaa - 4
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaattiin. Rouhi mustapippuria päälle ja tarjoa salaatti lämpimänä.
Määrä Ainesosa 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa ripaus mustapippuria
Ravintosisältö
533
Energiaa kcal
2229
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
533
Energiaa kcal
2229
Energiaa kj
26,0 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
42,3 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl viipaloituja mustia oliiveja, ripaus mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























