Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa appelsiinit terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomiksi. Viipaloi appelsiinit. Poista paprikasta kanta ja siemenet ja leikkaa suikaleiksi. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla hedelmän kuorta kauhalla.
Pese, kuori ja halkaise bataatit. Leikkaa vajaan 1 cm:n viipaleiksi. Keitä bataatteja niukassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta vesi.
Kuumenna tilkka öljyä (0,5 rkl) pannulla ja paista kanafileet kypsiksi noin 8 minuutin ajan. Siirrä fileet leikkuulaudalle. Lisää pannulle loppu öljy ja paista bataattiviipaleisiin kaunis pinta. Mausta suolalla. Viipaloi kanafileet.
Levitä vadille salaattisekoitus ja asettele päälle muut salaatin ainekset. Tarjoa salaatti kastikkeen kanssa.
Vinkki: Kokeile tahini-jogurttikastiketta kasvisten dippailuun tai falafelpyöryköiden kanssa. Voit korvata puoliveriappelsiinit appelsiineilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
444
1858
18,0 g
2,8 g
40,0 g
23,0 g
9,3 g
24,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli