Lämmin veriappelsiini-fetasalaatti

Nappaa talteen!
Paahda fetasalaattiin uusi twisti uunissa! Tarjoa lämpimän salaatin kaverina raikasta yrttisekoitusta.
| 1 kpl | (200 g) fetajuustoa |
| 4 kpl | veriappelsiinia |
| 2 kpl | punasipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 1 dl | oliiveja |
| 1 kpl | (200 g) kirsikkatomaatteja |
| Mausteöljy | |
|---|---|
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) mustapippuria |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | salaattisekoitusta |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
- 1.
Säädä uuni 220 asteeseen. Kuutioi feta. Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Pilko paprika. Levitä appelsiinit, sipulit ja paprika uunipellille. Lisää feta ja oliivit.
- 2.
Purista sitruunamehu kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja mausteet mehuun. Sekoita mausteöljy vihannesten joukkoon.
- 3.
Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia. Puolita tomaatit ja lisää ne paistokseen. Paista vielä 5 minuuttia.
- 4.
Yhdistä salaatti ja yrtit. Tarjoa lämmin fetasalaatti yrttisekoituksen, viinietikan ja oliiviöljyn kanssa.
Paahda fetasalaattiin uusi twisti uunissa! Tarjoa lämpimän salaatin kaverina raikasta yrttisekoitusta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (200 g) fetajuustoa |
| 4 kpl | veriappelsiinia |
| 2 kpl | punasipulia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 1 dl | oliiveja |
| 1 kpl | (200 g) kirsikkatomaatteja |
Mausteöljy | |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) mustapippuria |
Lisäksi | |
| 1 kpl | salaattisekoitusta |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 220 asteeseen. Kuutioi feta. Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Pilko paprika. Levitä appelsiinit, sipulit ja paprika uunipellille. Lisää feta ja oliivit.
Määrä Ainesosa 1 kpl (200 g) fetajuustoa 4 kpl veriappelsiinia 2 kpl punasipulia 3 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl paprika 1 dl oliiveja - 2
Purista sitruunamehu kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja mausteet mehuun. Sekoita mausteöljy vihannesten joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunan mehu 2 rkl öljyä 2 rkl punaviinietikkaa 2 tl kuivattua oreganoa 1/4 tl (¼ tl) mustapippuria 1/2 tl suolaa - 3
Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia. Puolita tomaatit ja lisää ne paistokseen. Paista vielä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (200 g) kirsikkatomaatteja - 4
Yhdistä salaatti ja yrtit. Tarjoa lämmin fetasalaatti yrttisekoituksen, viinietikan ja oliiviöljyn kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl salaattisekoitusta 1 kpl ruukku persiljaa 1 kpl ruukku basilikaa
Ravintosisältö
180
Energiaa kcal
752
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
180
Energiaa kcal
752
Energiaa kj
9,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
2,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 tl Kuivattua oreganoa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria, Ruukku persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























