Lämmin veriappelsiini-fetasalaatti - Yhteishyvä

Lämmin veriappelsiini-fetasalaatti

Annokset
4
Ruokavalio
Paahda fetasalaattiin uusi twisti uunissa! Tarjoa lämpimän salaatin kaverina raikasta yrttisekoitusta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
4 kpl
Veriappelsiinia
2 kpl
Punasipulia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Paprika
1 dl
Oliiveja
1 kpl
(200 g) kirsikkatomaatteja

MAUSTEÖLJY

1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
2 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria

LISÄKSI

1 kpl
Salaattisekoitusta
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 kpl
Ruukku persiljaa

Näin teet

1

Säädä uuni 220 asteeseen. Kuutioi feta. Pese veriappelsiinit ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Pilko paprika. Levitä appelsiinit, sipulit ja paprika uunipellille. Lisää feta ja oliivit.

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
4 kpl
Veriappelsiinia
2 kpl
Punasipulia
3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Paprika
1 dl
Oliiveja
2

Purista sitruunamehu kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja mausteet mehuun. Sekoita mausteöljy vihannesten joukkoon.

1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
2 tl
Kuivattua oreganoa
1/4 tl
(¼ tl) mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
3

Kypsennä paistosta uunissa 20 minuuttia. Puolita tomaatit ja lisää ne paistokseen. Paista vielä 5 minuuttia.

1 kpl
(200 g) kirsikkatomaatteja
4

Yhdistä salaatti ja yrtit. Tarjoa lämmin fetasalaatti yrttisekoituksen, viinietikan ja oliiviöljyn kanssa.

1 kpl
Salaattisekoitusta
1 kpl
Ruukku persiljaa
1 kpl
Ruukku basilikaa
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 17.1.2018
Muokattu: 31.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g66 g
Proteiinia2 g8 g
Rasvaa9 g37 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj729 2915
Energiaa kcal174 696

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 tl Kuivattua oreganoa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

  • Ruukku persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja17 g66 g
Proteiinia2 g8 g
Rasvaa9 g37 g
Kuituja5 g18 g
Energiaa kj729 2915
Energiaa kcal174 696

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 2 tl Kuivattua oreganoa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) mustapippuria

  • Ruukku persiljaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.