Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
talvicaprese eli lämmin tomaatti-mozzarellasalaatti

Talvicaprese

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Caprese eli italialainen tomaatti-mozzarellasalaatti tunnetaan raikkaana kesäisenä lisukesalaattina. Tee talvinen caprese paahtamalla tomaatit uunissa meheviksi ja paistamalla leivitetyt mozzarellat öljyssä rapeiksi. Tarjoa alkuruokana, kun juusto on vielä lämmintä.

Ainekset

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
3 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa

Kuorrutettu mozzarella

250 g
(2 kpl) mozzarellajuustoa
4 rkl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
pankojauhoja
2 - 4 dl
rypsiöljyä

Lisäksi

2 rkl
vihreää pestoa
1/4 kpl
ruukkua basilikaa
2 kpl
viipaletta vaaleaa leipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Valuta öljy päälle ja mausta tomaatit suolalla. Paahda tomaatteja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta pysyvät kuitenkin koossa. Anna jäähtyä.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
3 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
suolaa
2

Kuivaa mozzarellan pinta talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele juustot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa. Tarkista, että juustot ovat kokonaan kuorrutuksen peittämiä.

250 g
(2 kpl) mozzarellajuustoa
4 rkl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
pankojauhoja
3

Kuumenna öljy wokkipannulla. Paista mozzarellapalloja kuumassa öljyssä, välillä reikäkauhalla varovasti käännellen, muutama minuutti tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta juustot talouspaperille valumaan.

2 - 4 dl
rypsiöljyä
4

Tee annokset tomaateista, juustoista, pestosta ja basilikasta. Tarjoa heti leivän kanssa.

2 rkl
vihreää pestoa
1/4 kpl
ruukkua basilikaa
2 kpl
viipaletta vaaleaa leipää
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.1.2022
|
Muokattu: 11.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

892

3731

58,5 g

20,5 g

51,5 g

4,5 g

5,5 g

36,5 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 4 dl rypsiöljyä,

0,25 kpl ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli