Talvicaprese
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Caprese eli italialainen tomaatti-mozzarellasalaatti tunnetaan raikkaana kesäisenä lisukesalaattina. Tee talvinen caprese paahtamalla tomaatit uunissa meheviksi ja paistamalla leivitetyt mozzarellat öljyssä rapeiksi. Tarjoa alkuruokana, kun juusto on vielä lämmintä.
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| Kuorrutettu mozzarella | |
|---|---|
| 250 g | (2 kpl) mozzarellajuustoa |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 2 - 4 dl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| 2 rkl | vihreää pestoa |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 kpl | viipaletta vaaleaa leipää |
- 1.
Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Valuta öljy päälle ja mausta tomaatit suolalla. Paahda tomaatteja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta pysyvät kuitenkin koossa. Anna jäähtyä.
- 2.
Kuivaa mozzarellan pinta talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele juustot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa. Tarkista, että juustot ovat kokonaan kuorrutuksen peittämiä.
- 3.
Kuumenna öljy wokkipannulla. Paista mozzarellapalloja kuumassa öljyssä, välillä reikäkauhalla varovasti käännellen, muutama minuutti tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta juustot talouspaperille valumaan.
- 4.
Tee annokset tomaateista, juustoista, pestosta ja basilikasta. Tarjoa heti leivän kanssa.
Talvicaprese
arvosana4/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Caprese eli italialainen tomaatti-mozzarellasalaatti tunnetaan raikkaana kesäisenä lisukesalaattina. Tee talvinen caprese paahtamalla tomaatit uunissa meheviksi ja paistamalla leivitetyt mozzarellat öljyssä rapeiksi. Tarjoa alkuruokana, kun juusto on vielä lämmintä.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Kuorrutettu mozzarella | |
| 250 g | (2 kpl) mozzarellajuustoa |
| 4 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | pankojauhoja |
| 2 - 4 dl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 2 rkl | vihreää pestoa |
| 1/4 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 kpl | viipaletta vaaleaa leipää |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Valuta öljy päälle ja mausta tomaatit suolalla. Paahda tomaatteja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta pysyvät kuitenkin koossa. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 3 rkl oliiviöljyä 1/4 tl suolaa - 2
Kuivaa mozzarellan pinta talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele juustot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa. Tarkista, että juustot ovat kokonaan kuorrutuksen peittämiä.
Määrä Ainesosa 250 g (2 kpl) mozzarellajuustoa 4 rkl vehnäjauhoja 1 kpl kananmuna 1 1/2 dl pankojauhoja - 3
Kuumenna öljy wokkipannulla. Paista mozzarellapalloja kuumassa öljyssä, välillä reikäkauhalla varovasti käännellen, muutama minuutti tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta juustot talouspaperille valumaan.
Määrä Ainesosa 2 - 4 dl rypsiöljyä - 4
Tee annokset tomaateista, juustoista, pestosta ja basilikasta. Tarjoa heti leivän kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl vihreää pestoa 1/4 kpl ruukkua basilikaa 2 kpl viipaletta vaaleaa leipää
Ravintosisältö
892
Energiaa kcal
3731
Energiaa kj
58,5 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
892
Energiaa kcal
3731
Energiaa kj
58,5 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,5 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
5,5 g
Kuituja
36,5 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 - 4 dl rypsiöljyä, 0.25 kpl ruukkua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























