Talvicaprese

arvosana4/5

(3)arviota
2 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Caprese eli italialainen tomaatti-mozzarellasalaatti tunnetaan raikkaana kesäisenä lisukesalaattina. Tee talvinen caprese paahtamalla tomaatit uunissa meheviksi ja paistamalla leivitetyt mozzarellat öljyssä rapeiksi. Tarjoa alkuruokana, kun juusto on vielä lämmintä.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
3 rkloliiviöljyä
1/4 tlsuolaa

Kuorrutettu mozzarella

250 g(2 kpl) mozzarellajuustoa
4 rklvehnäjauhoja
1 kplkananmuna
1 1/2 dlpankojauhoja
2 - 4 dlrypsiöljyä

Lisäksi

2 rklvihreää pestoa
1/4 kplruukkua basilikaa
2 kplviipaletta vaaleaa leipää

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Valuta öljy päälle ja mausta tomaatit suolalla. Paahda tomaatteja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta pysyvät kuitenkin koossa. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    3 rkloliiviöljyä
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Kuivaa mozzarellan pinta talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele juustot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa. Tarkista, että juustot ovat kokonaan kuorrutuksen peittämiä.

    MääräAinesosa
    250 g(2 kpl) mozzarellajuustoa
    4 rklvehnäjauhoja
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dlpankojauhoja
  3. 3

    Kuumenna öljy wokkipannulla. Paista mozzarellapalloja kuumassa öljyssä, välillä reikäkauhalla varovasti käännellen, muutama minuutti tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta juustot talouspaperille valumaan.

    MääräAinesosa
    2 - 4 dlrypsiöljyä
  4. 4

    Tee annokset tomaateista, juustoista, pestosta ja basilikasta. Tarjoa heti leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklvihreää pestoa
    1/4 kplruukkua basilikaa
    2 kplviipaletta vaaleaa leipää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 - 4 dl rypsiöljyä, 0.25 kpl ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.1.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä