Lämmin bataattisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lämmin bataattisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa bataattisalaatin lisäksi täysjyväleipää.

Ainekset

600 g
Bataattia
1 kpl
Punasipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Chilimausteseosta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(n. 200 g) kidneypapuja
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
Avokado
1 kpl
mango
1 kpl
Ruukku lehtikaalia tai salaattia

kastike

1 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Öljyä
3/4 tl
(3/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti. Viipaloi punasipuli. Pane bataatti ja sipuli uunivuokaan, mausta öljyllä, suolalla ja chilimausteella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Huuhdo pavut siivilässä ja lämmitä maissin kanssa mikrossa. Huuhdo, kuori ja poista kivet avokadosta ja mangosta. Paloittele hedelmät. Revi salaatti. Sekoita ainekset kulhossa. Sesoita kastikkeen ainekset ja kaada salaatin päälle.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 8.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1251

299

15,0 g

1,5 g

31,3 g

7,3 g

8,3 g

5,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Chilimausteseosta,

0,5 tl Suolaa,

1 kpl mango,

Ruukku lehtikaalia tai salaattia,

Limetin mehu,

0,75 tl (3/4 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli