Lämmin bataattisalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lämmin bataattisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa bataattisalaatin lisäksi täysjyväleipää.

Ainekset

600 g
Bataattia
1 kpl
Punasipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Chilimausteseosta
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(n. 200 g) kidneypapuja
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Ruukku lehtikaalia tai salaattia

kastike

1 kpl
Limetin mehu
2 rkl
Öljyä
3/4 tl
(3/4 tl) suolaa
1/4 tl
(1/4tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti. Viipaloi punasipuli. Pane bataatti ja sipuli uunivuokaan, mausta öljyllä, suolalla ja chilimausteella. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Huuhdo pavut siivilässä ja lämmitä maissin kanssa mikrossa. Paloittele avokadot ja salaatti. Revi salaatti. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää päälle kastike.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1458

348

20,0 g

2,0 g

31,5 g

7,3 g

9,8 g

5,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Chilimausteseosta,

0,5 tl Suolaa,

Ruukku lehtikaalia tai salaattia,

Limetin mehu,

0,75 tl (3/4 tl) suolaa,

0,25 tl (1/4tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli