Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kirkas punakaalicoleslaw

timer-icon30 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista amerikkalainen coleslaw-salaatti vaihteeksi punakaalista. Kevyt ja kirkas coleslaw saa makua sinappisesta öljykastikkeesta ja maistuu kevyenä lisukesalaattina tai hampurilaisen välissä.

Ainekset

400 g
punakaalia
3 rkl
basilikaa tai ruohosipulia hienonnettuna

Kastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3/4 dl
rypsiöljyä
1 rkl
juoksevaa hunajaa
2 tl
sinappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Painele kaalisuikaleita kauhalla niin, että kaalin rakenne rikkoutuu hieman.

3 rkl
basilikaa tai ruohosipulia hienonnettuna
400 g
punakaalia
2

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua muutama minuutti.

1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
sitruunamehua
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3

Lisää öljy, hunaja ja sinappi. Sekoita kastike kaalisuikaleisiin. Painele suikaleita kauhalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla yrtillä.

2 tl
sinappia
1 rkl
juoksevaa hunajaa
3/4 dl
rypsiöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.11.2019
|
Muokattu: 21.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

133

558

11,7 g

0,7 g

5,5 g

5,3 g

1,3 g

1,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli