Kirkas punakaalicoleslaw

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Valmista amerikkalainen coleslaw-salaatti vaihteeksi punakaalista. Kevyt ja kirkas coleslaw saa makua sinappisesta öljykastikkeesta ja maistuu kevyenä lisukesalaattina tai hampurilaisen välissä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gpunakaalia
3 rklbasilikaa hienonnettuna

Kastike

1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklsitruunamehua
1/4 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
3/4 dlrypsiöljyä
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 tlsinappia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Painele kaalisuikaleita kauhalla niin, että kaalin rakenne rikkoutuu hieman.

    MääräAinesosa
    400 gpunakaalia
  2. 2

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, sitruunamehu, suola ja pippuri. Anna maustua muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rklsitruunamehua
    1/4 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Lisää öljy, hunaja ja sinappi. Sekoita kastike kaalisuikaleisiin. Painele suikaleita kauhalla. Anna maustua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla basilikalla.

    MääräAinesosa
    2 tlsinappia
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    3/4 dlrypsiöljyä
    3 rklbasilikaa hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä