Aasialainen coleslaw

arvosana4/5

(4)arviota
8 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Mausta amerikkalainen klassikkosalaatti vaihteeksi aasialaisilla mauilla. Piristä rapeaa kaalisalaattia chilillä ja limellä, ja viimeistele Kaukoidän makumaailma maapähkinöillä. Tarjoa grilliruokien kanssa tai kokeile tacojen täytteenä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
700 gkaalia
2 kplporkkanaa
1 kplchili
2 kpllimeä
1/2 tlsuolaa
1 tlsokeria
1 dlmajoneesia
1 dlturkkilaista jogurttia
1 dlsuolapähkinöitä
1/2 kplruukkua korianteria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kaali ja poista uloimmat lehdet. Huuhtele ja kuori porkkanat. Suikaloi tai raasta kaali ja porkkanat. Hienonna chili. Laita ainekset kulhoon.

    MääräAinesosa
    700 gkaalia
    2 kplporkkanaa
    1 kplchili
  2. 2

    Purista mehu limeistä. Sekoita suola ja sokeri mehuun, lisää mehu salaattiin. Anna salaatin maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Jos kaalista irtoaa paljon nestettä, valuta se pois.

    MääräAinesosa
    2 kpllimeä
    1 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Yhdistä majoneesi ja jogurtti. Lisää kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua. Viimeistele salaatti rouhituilla suolapähkinöillä ja korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 dlmajoneesia
    1 dlturkkilaista jogurttia
    1 dlsuolapähkinöitä
    1/2 kplruukkua korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä