Aasialainen coleslaw | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
aasialainen coleslaw

Aasialainen coleslaw

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mausta amerikkalainen klassikkosalaatti coleslaw aasialaisilla mauilla. Piristä rapea kaalisalaatti chilillä ja limellä, ja viimeistele Kaukoidän makumaailma maapähkinöillä.

Ainekset

700 g
(varhais)kaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
chili
2 kpl
limeä
1/2 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 dl
majoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
suolapähkinöitä
1/2 kpl
(ruukkua) korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja poista uloimmat lehdet. Huuhtele ja kuori porkkanat. Suikaloi tai raasta kaali ja porkkanat. Hienonna chili. Laita ainekset kulhoon.

700 g
(varhais)kaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
chili
2

Purista mehu limeteistä. Sekoita suola ja sokeri mehuun, lisää mehu salaattiin. Anna salaatin maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Jos kaalista irtoaa paljon nestettä, valuta se pois.

2 kpl
limeä
1 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
3

Yhdistä majoneesi ja jogurtti. Lisää kastike salaattiin juuri ennen tarjoilua. Viimeistele salaatti rouhituilla suolapähkinöillä ja korianterilla.

1 dl
majoneesia
1 dl
turkkilaista jogurttia
1 dl
suolapähkinöitä
1/2 kpl
(ruukkua) korianteria
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 8.4.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

547

131

8,5 g

1,8 g

7,3 g

6,8 g

3,4 g

3,9 g

0,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli