Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Som tam -lanttusalaatti

Som tam -lanttusalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Thaimaalainen Som tam -raastesalaatti onnistuu mainiosti vihreän papaijan sijaan suomalaisittain lantusta.

Ainekset

300 g
(½) lanttua
1 kpl
porkkana
1 - 2 kpl
punaista chiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 kpl
limeä
1/2 rkl
sokeria
1 1/2 rkl
kalakastiketta

lisäksi

200 g
(1 ps) vihreitä pakastepapuja
125 g
(½ rasiaa, à 250 g) minitomaatteja
1/2 dl
suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori lanttu sekä porkkana. Suikaloi ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Siirrä suikaleet kulhoon.

300 g
(½) lanttua
1 kpl
porkkana
2

Huuhtele, halkaise ja hienonna chili. Poista halutessasi siemenet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese limet ja purista mehu. Lisää kaikki ainekset kulhoon. Nuiji salaattia kulhossa esimerkiksi perunasurvimella.

1 - 2 kpl
punaista chiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 kpl
limeä
3

Kuumenna pavut pakkauksen ohjeen mukaan, kaada siivilään ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Huuhtele ja puolita tomaatit. Rouhi pähkinät. Sekoita pavut, tomaatit ja pähkinät salaattiin.

200 g
(1 ps) vihreitä pakastepapuja
125 g
(½ rasiaa, à 250 g) minitomaatteja
1/2 dl
suolapähkinöitä

Vinkki: Saat salaatista vegaanisen korvaamalla kalakastikkeen soijakastikkeella.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
Muokattu: 21.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

121

507

4,0 g

0,5 g

12,3 g

9,5 g

4,8 g

4,5 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli