Som tam -lanttusalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

20 min

Thaimaalainen Som tam -raastesalaatti onnistuu mainiosti vihreän papaijan sijaan suomalaisittain lantusta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 glanttua
1 kplporkkana
1 - 2 kplpunaista chiliä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 kpllimeä
1/2 rklsokeria
1 1/2 rklkalakastiketta

Lisäksi

200 g(1 ps) vihreitä pakastepapuja
125 g(½ rasiaa, à 250 g) minitomaatteja
1/2 dlsuolapähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori lanttu sekä porkkana. Suikaloi ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Siirrä suikaleet kulhoon.

    MääräAinesosa
    300 glanttua
    1 kplporkkana
  2. 2

    Huuhtele, halkaise ja hienonna chili. Poista halutessasi siemenet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese limet ja purista mehu. Lisää kaikki ainekset kulhoon. Nuiji salaattia kulhossa esimerkiksi perunasurvimella.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplpunaista chiliä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 kpllimeä
    1 1/2 rklkalakastiketta
    1/2 rklsokeria
  3. 3

    Kuumenna pavut pakkauksen ohjeen mukaan, kaada siivilään ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Huuhtele ja puolita tomaatit. Rouhi pähkinät. Sekoita pavut, tomaatit ja pähkinät salaattiin.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) vihreitä pakastepapuja
    125 g(½ rasiaa, à 250 g) minitomaatteja
    1/2 dlsuolapähkinöitä

Vinkki: Saat salaatista vegaanisen korvaamalla kalakastikkeen soijakastikkeella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä