Pikainen tonnikala-nuudelisalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Tonnikala-nuudelisalaatti maistuu koululaiselle. Tämä versio saa raikkautta raejuustosta ja tuoreista vihanneksista. Nopea nuudelisalaatti on helppo valmistaa ilman vanhempia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
110 g(2 pussia) pikanuudeleita
7 dlvettä
1/2 kurkkua
1 suippopaprika
1 kplpurkki (200/150 g) tonnikalaa öljyssä
200 g(1 prk) raejuustoa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

makeaa chilikastiketta

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna vesi kiehuvaksi vedenkeittimessä tai kattilassa liedellä. Taita nuudelilevyt käsin neljään osaan ja laita ne kulhoon. Tyhjennä nuudelipakkausten mausteet pusseista nuudeleiden päälle. Kaada kuuma vesi nuudelikulhoon, peitä lautasella ja anna nuudeleiden kypsyä 3 minuuttia.

    MääräAinesosa
    7 dlvettä
    110 g(2 pussia) pikanuudeleita
  2. 2

    Valuta nuudelit siivilässä tiskialtaan päällä. Anna jäähtyä.

  3. 3

    Huuhtele kurkku ja paprika. Leikkaa kurkku 2 cm:n paloiksi. Halkaise paprika pituussuunnassa ja leikkaa viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kurkkua
    1 suippopaprika
  4. 4

    Sekoita kurkut, paprikat, tonnikala ja raejuusto jäähtyneiden nuudeleiden joukkoon. Jaa nuudelisalaatti lautasille ja valuta chilikastiketta päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplpurkki (200/150 g) tonnikalaa öljyssä
    200 g(1 prk) raejuustoa
    makeaa chilikastiketta

VINKKI: Kokeile chilikastikkeen sijaan valkosipuli- tai sinappisalaatinkastiketta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kurkkua, suippopaprika, makeaa chilikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.1.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä