Välimeren feta-pastasalaatti

Nappaa talteen!
Välimerellinen feta-pastasalaatti saa makua oliiveista sekä basilikan- ja persiljanlehdistä. Tämä ruokaisa kreikkalaistyylinen salaatti maistuu vaikka lounaalla.
| 2 l | vettä |
| 3 dl | pientä pastaa (esim. simpukkapasta) |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | kurkku |
| 1 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| 1 dl | persiljalehtiä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 100 g | fetajuustoa |
- 1.
Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pasta ja suola veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, sammuta liesi. Kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.
- 2.
Huuhtele tomaatit. Leikkaa ne veitsellä puoliksi. Poista tomaattien kovat kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
- 3.
Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi. Leikkaa oliivit viipaleiksi. Leikkaa basilika ja persilja silpuksi.
- 4.
Kaada pasta isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se pastan päälle. Lisää kaikki kasvikset ja yrtit. Sekoita. Murenna fetajuusto salaatin päälle.
Välimerellinen feta-pastasalaatti saa makua oliiveista sekä basilikan- ja persiljanlehdistä. Tämä ruokaisa kreikkalaistyylinen salaatti maistuu vaikka lounaalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 l | vettä |
| 3 dl | pientä pastaa (esim. simpukkapasta) |
| 1 tl | suolaa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | kurkku |
| 1 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | mustia kivettömiä oliiveja |
| 1 dl | basilikanlehtiä |
| 1 dl | persiljalehtiä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 100 g | fetajuustoa |
Valmistus
- 1
Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pasta ja suola veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, sammuta liesi. Kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.
Määrä Ainesosa 2 l vettä 3 dl pientä pastaa (esim. simpukkapasta) 1 tl suolaa - 2
Huuhtele tomaatit. Leikkaa ne veitsellä puoliksi. Poista tomaattien kovat kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia - 3
Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi. Leikkaa oliivit viipaleiksi. Leikkaa basilika ja persilja silpuksi.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkku 1 kpl valkosipulinkynttä 1 dl mustia kivettömiä oliiveja 1 dl basilikanlehtiä 1 dl persiljalehtiä - 4
Kaada pasta isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se pastan päälle. Lisää kaikki kasvikset ja yrtit. Sekoita. Murenna fetajuusto salaatin päälle.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 2 rkl sitruunamehua 2 kpl tomaattia 1/2 kpl kurkku 1 dl basilikanlehtiä 1 dl persiljalehtiä 1 dl mustia kivettömiä oliiveja 100 g fetajuustoa
Ravintosisältö
327
Energiaa kcal
1370
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
327
Energiaa kcal
1370
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
9,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l Vettä, 1 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, 1 dl Basilikanlehtiä, 1 dl Persiljalehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























