Välimeren feta-pastasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren feta-pastasalaatti

???
Annokset
4
Ruokavalio
Välimerellinen feta-pastasalaatti saa makua oliiveista sekä basilikan- ja persiljanlehdistä. Tämä ruokaisa kreikkalaistyylinen salaatti maistuu vaikka lounaalla.
Jaa Somessa

Ainekset

2 l
Vettä
3 dl
Pientä pastaa (esim. simpukkapasta)
1 tl
Suolaa
2 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkku
1 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Mustia kivettömiä oliiveja
1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Persiljalehtiä
3 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
100 g
Fetajuustoa

Näin teet

1

Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pasta ja suola veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, sammuta liesi. Kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.

2 l
Vettä
3 dl
Pientä pastaa (esim. simpukkapasta)
1 tl
Suolaa
2

Huuhtele tomaatit. Leikkaa ne veitsellä puoliksi. Poista tomaattien kovat kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

2 kpl
Tomaattia
3

Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi.  Leikkaa oliivit viipaleiksi. Leikkaa basilika ja persilja silpuksi.

1/2 kpl
Kurkku
1 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Mustia kivettömiä oliiveja
1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Persiljalehtiä
4

Kaada pasta isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se pastan päälle. Lisää kaikki kasvikset ja yrtit. Sekoita. Murenna fetajuusto salaatin päälle.

3 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
2 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkku
1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Persiljalehtiä
1 dl
Mustia kivettömiä oliiveja
100 g
Fetajuustoa
Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.4.2018
Muokattu: 16.7.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g118 g
Proteiinia9 g37 g
Rasvaa19 g74 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1370 5479
Energiaa kcal327 1308

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 dl Basilikanlehtiä

  • 1 dl Persiljalehtiä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g118 g
Proteiinia9 g37 g
Rasvaa19 g74 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj1370 5479
Energiaa kcal327 1308

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 l Vettä

  • 1 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 dl Basilikanlehtiä

  • 1 dl Persiljalehtiä

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.