Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren feta-pastasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Välimerellinen feta-pastasalaatti saa makua oliiveista sekä basilikan- ja persiljanlehdistä. Tämä ruokaisa kreikkalaistyylinen salaatti maistuu vaikka lounaalla.

Ainekset

2 l
Vettä
3 dl
Pientä pastaa (esim. simpukkapasta)
1 tl
Suolaa
2 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkku
1 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Mustia kivettömiä oliiveja
1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Persiljalehtiä
3 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
100 g
Fetajuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pasta ja suola veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, sammuta liesi. Kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.

2 l
Vettä
3 dl
Pientä pastaa (esim. simpukkapasta)
1 tl
Suolaa
2

Huuhtele tomaatit. Leikkaa ne veitsellä puoliksi. Poista tomaattien kovat kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

2 kpl
Tomaattia
3

Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi.  Leikkaa oliivit viipaleiksi. Leikkaa basilika ja persilja silpuksi.

1/2 kpl
Kurkku
1 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Mustia kivettömiä oliiveja
1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Persiljalehtiä
4

Kaada pasta isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se pastan päälle. Lisää kaikki kasvikset ja yrtit. Sekoita. Murenna fetajuusto salaatin päälle.

3 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Sitruunamehua
2 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkku
1 dl
Basilikanlehtiä
1 dl
Persiljalehtiä
1 dl
Mustia kivettömiä oliiveja
100 g
Fetajuustoa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 21.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

327

1370

18,5 g

5,5 g

29,5 g

2,3 g

2,5 g

9,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

1 dl Basilikanlehtiä,

1 dl Persiljalehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli