Välimeren feta-pastasalaatti

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Välimerellinen feta-pastasalaatti saa makua oliiveista sekä basilikan- ja persiljanlehdistä. Tämä ruokaisa kreikkalaistyylinen salaatti maistuu vaikka lounaalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 lvettä
3 dlpientä pastaa (esim. simpukkapasta)
1 tlsuolaa
2 kpltomaattia
1/2 kplkurkku
1 kplvalkosipulinkynttä
1 dlmustia kivettömiä oliiveja
1 dlbasilikanlehtiä
1 dlpersiljalehtiä
3 rkloliiviöljyä
2 rklsitruunamehua
100 gfetajuustoa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pasta ja suola veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, sammuta liesi. Kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    3 dlpientä pastaa (esim. simpukkapasta)
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele tomaatit. Leikkaa ne veitsellä puoliksi. Poista tomaattien kovat kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
  3. 3

    Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi.  Leikkaa oliivit viipaleiksi. Leikkaa basilika ja persilja silpuksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkku
    1 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlmustia kivettömiä oliiveja
    1 dlbasilikanlehtiä
    1 dlpersiljalehtiä
  4. 4

    Kaada pasta isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se pastan päälle. Lisää kaikki kasvikset ja yrtit. Sekoita. Murenna fetajuusto salaatin päälle.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    2 rklsitruunamehua
    2 kpltomaattia
    1/2 kplkurkku
    1 dlbasilikanlehtiä
    1 dlpersiljalehtiä
    1 dlmustia kivettömiä oliiveja
    100 gfetajuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l Vettä, 1 tl Suolaa, Valkosipulinkynttä, 1 dl Basilikanlehtiä, 1 dl Persiljalehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä