Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pasta ja suola veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, sammuta liesi. Kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.
Huuhtele tomaatit. Leikkaa ne veitsellä puoliksi. Poista tomaattien kovat kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi. Leikkaa oliivit viipaleiksi. Leikkaa basilika ja persilja silpuksi.
Kaada pasta isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se pastan päälle. Lisää kaikki kasvikset ja yrtit. Sekoita. Murenna fetajuusto salaatin päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1370
327
18,5 g
5,5 g
29,5 g
2,3 g
2,5 g
9,3 g
1,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä,
1 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
1 dl Basilikanlehtiä,
1 dl Persiljalehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli