Avokado-pastasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Avokado-pastasalaatti

Avokado-pastasalaatti

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee avokadopastasta salaatti! Raejuusto tuo salaattiin ruokaisuutta ja basilikaöljykastike viimeistelee annoksen.

Ruokavaliot

Ainekset

250 g
täysjyväkierrepastaa
2 kpl
avokadoa
400 g
(1 rs) raejuustoa 2 %

basilikakastike

1
ruukku basilikaa
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
1 kpl
lime
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
valkosipulinkynsi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta vesi ja kaada pasta kulhoon.

250 g
täysjyväkierrepastaa
2

Valmista kastike. Hienonna basilika karkeasti. Jätä muutama lehti koristeluun. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja paloittele. Siirrä basilika ja chili kapeaan kulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Lisää öljy, suola ja pippuri. Soseuta sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se kastikkeeseen ja soseuta enää hetki, ettei valkosipuli kitkeröidy. Sekoita kastike pastan joukkoon.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
lime
1/2 - 1 kpl
punaista chiliä
1
ruukku basilikaa
3

Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi kulhoon. Lisää raejuusto ja kääntele. Koristele valmis salaatti basilikalla.

2 kpl
avokadoa
400 g
(1 rs) raejuustoa 2 %
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.12.2020
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1963

469

20,3 g

3,3 g

48,3 g

4,0 g

8,5 g

20,8 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli