Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta vesi ja kaada pasta kulhoon.
Valmista kastike. Hienonna basilika karkeasti. Jätä muutama lehti koristeluun. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja paloittele. Siirrä basilika ja chili kapeaan kulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Lisää öljy, suola ja pippuri. Soseuta sileäksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se kastikkeeseen ja soseuta enää hetki, ettei valkosipuli kitkeröidy. Sekoita kastike pastan joukkoon.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Irrota hedelmäliha lusikalla työlaudalle ja kuutioi kulhoon. Lisää raejuusto ja kääntele. Koristele valmis salaatti basilikalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1963
469
20,3 g
3,3 g
48,3 g
4,0 g
8,5 g
20,8 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli