Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Korealaiset patongit

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Täytetyt patongit ovat korealainen katuruokaherkku! Herkulliset patongit täytetään umamisilla gochujang-kasvispyöryköillä, raikkaalla kaalisalaatilla ja tulisella majoneesilla.

Ainekset

2 kpl
esipaistettua patonkia
230 g
(1 prk) Vege Gochujang -säilykettä

Korealainen kaalisalaatti

100 g
valkokaalia
1 kpl
porkkana
1
ruukku minttua
1 kpl
pieni punainen chili
2 rkl
limenmehua
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
soijakastiketta

Chilimajoneesi

1/2 dl
vegaanista majoneesia
1 tl
srirachakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa patongit kahteen osaan. Halkaise patongit sivusta auki. Lusikoi patonkien sisälle vegesäilykettä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

2 kpl
esipaistettua patonkia
230 g
(1 prk) Vege Gochujang -säilykettä
2

Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese, kuori ja raasta porkkana. Hienonna minttu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kasvikset kulhossa. Mausta limenmehulla, etikalla, öljyllä ja soijakastikkeella. Anna tekeytyä hetki kylmässä.

100 g
valkokaalia
1 kpl
porkkana
1
ruukku minttua
1 kpl
pieni punainen chili
2 rkl
limenmehua
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
soijakastiketta
3

Sekoita majoneesi ja sriracha kulhossa.

1/2 dl
vegaanista majoneesia
1 tl
srirachakastiketta
4

Täytä patongit kaalisalaatilla ja majoneesilla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 31.1.2023
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

216

903

15,0 g

2,8 g

12,0 g

3,8 g

2,3 g

5,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku minttua,

1 rkl rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli