Korealaiset patongit
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytetyt patongit ovat korealainen katuruokaherkku! Herkulliset patongit täytetään umamisilla gochujang-kasvispyöryköillä, raikkaalla kaalisalaatilla ja tulisella majoneesilla.
| 2 kpl | esipaistettua patonkia |
| 230 g | (1 prk) vege gochujang -säilykettä |
| Korealainen kaalisalaatti | |
|---|---|
| 100 g | valkokaalia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 | ruukku minttua |
| 1 kpl | pieni punainen chili |
| 2 rkl | limenmehua |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | soijakastiketta |
| Chilimajoneesi | |
| 1/2 dl | vegaanista majoneesia |
| 1 tl | srirachakastiketta |
- 1.
Leikkaa patongit kahteen osaan. Halkaise patongit sivusta auki. Lusikoi patonkien sisälle vegesäilykettä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
- 2.
Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese, kuori ja raasta porkkana. Hienonna minttu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kasvikset kulhossa. Mausta limenmehulla, etikalla, öljyllä ja soijakastikkeella. Anna tekeytyä hetki kylmässä.
- 3.
Sekoita majoneesi ja sriracha kulhossa.
- 4.
Täytä patongit kaalisalaatilla ja majoneesilla.
Korealaiset patongit
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Täytetyt patongit ovat korealainen katuruokaherkku! Herkulliset patongit täytetään umamisilla gochujang-kasvispyöryköillä, raikkaalla kaalisalaatilla ja tulisella majoneesilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | esipaistettua patonkia |
| 230 g | (1 prk) vege gochujang -säilykettä |
Korealainen kaalisalaatti | |
| 100 g | valkokaalia |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 | ruukku minttua |
| 1 kpl | pieni punainen chili |
| 2 rkl | limenmehua |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | soijakastiketta |
Chilimajoneesi | |
| 1/2 dl | vegaanista majoneesia |
| 1 tl | srirachakastiketta |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Leikkaa patongit kahteen osaan. Halkaise patongit sivusta auki. Lusikoi patonkien sisälle vegesäilykettä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl esipaistettua patonkia 230 g (1 prk) vege gochujang -säilykettä - 2
Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese, kuori ja raasta porkkana. Hienonna minttu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kasvikset kulhossa. Mausta limenmehulla, etikalla, öljyllä ja soijakastikkeella. Anna tekeytyä hetki kylmässä.
Määrä Ainesosa 100 g valkokaalia 1 kpl porkkana 1 ruukku minttua 1 kpl pieni punainen chili 2 rkl limenmehua 1 rkl riisiviinietikkaa 1 rkl rypsiöljyä 1 tl soijakastiketta - 3
Sekoita majoneesi ja sriracha kulhossa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vegaanista majoneesia 1 tl srirachakastiketta - 4
Täytä patongit kaalisalaatilla ja majoneesilla.
Ravintosisältö
216
Energiaa kcal
903
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
216
Energiaa kcal
903
Energiaa kj
15,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku minttua, 1 rkl rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























