Korealaiset patongit

arvosana5/5

(3)arviota
4 Kappaletta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Täytetyt patongit ovat korealainen katuruokaherkku! Herkulliset patongit täytetään umamisilla gochujang-kasvispyöryköillä, raikkaalla kaalisalaatilla ja tulisella majoneesilla.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplesipaistettua patonkia
230 g(1 prk) vege gochujang -säilykettä

Korealainen kaalisalaatti

100 gvalkokaalia
1 kplporkkana
1 ruukku minttua
1 kplpieni punainen chili
2 rkllimenmehua
1 rklriisiviinietikkaa
1 rklrypsiöljyä
1 tlsoijakastiketta

Chilimajoneesi

1/2 dlvegaanista majoneesia
1 tlsrirachakastiketta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Leikkaa patongit kahteen osaan. Halkaise patongit sivusta auki. Lusikoi patonkien sisälle vegesäilykettä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplesipaistettua patonkia
    230 g(1 prk) vege gochujang -säilykettä
  2. 2

    Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese, kuori ja raasta porkkana. Hienonna minttu. Huuhtele ja halkaise chili. Poista siemenet ja hienonna chili. Sekoita kasvikset kulhossa. Mausta limenmehulla, etikalla, öljyllä ja soijakastikkeella. Anna tekeytyä hetki kylmässä.

    MääräAinesosa
    100 gvalkokaalia
    1 kplporkkana
    1 ruukku minttua
    1 kplpieni punainen chili
    2 rkllimenmehua
    1 rklriisiviinietikkaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlsoijakastiketta
  3. 3

    Sekoita majoneesi ja sriracha kulhossa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvegaanista majoneesia
    1 tlsrirachakastiketta
  4. 4

    Täytä patongit kaalisalaatilla ja majoneesilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku minttua, 1 rkl rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
31.1.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä