Ahvenleivät | Leivät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ahvenleivät

Ahvenleivät

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kerrosleipä syntyy ahvenen, pekonin ja sinappimajoneesin herkullisesta makumaailmasta. Rapea leipä, mehevä tomaatti ja suussa sulava cheddarjuusto kruunaavat maukkaan klubileivän. Pakkaa leivinpaperiin ja ota mukaan piknikille.

Ainekset

paistetut ahvenet

600 g
ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1 rkl
rypsiöljyä

muut täytteet

400 g
(1 kpl) maalaisleipää
170 g
(1 pkt) pekonia
100 g
(2 dl) majoneesia
1 rkl
kokojyväsinappia
4 kpl
tomaattia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
150 g
(1 pkt) cheddarviipaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paista pekonit. Viipaloi leipä 12 osaan ja paahda paahtimessa tai pannulla pekonista irronneessa rasvassa. Puolita jäähtyneet pekonit.

170 g
(1 pkt) pekonia
400 g
(1 kpl) maalaisleipää
2

Sekoita majoneesi ja sinappi.

100 g
(2 dl) majoneesia
1 rkl
kokojyväsinappia
3

Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.

4 kpl
tomaattia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
4

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä pannulla öljyssä.

600 g
ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1 rkl
rypsiöljyä
5

Voitele leipäviipaleet majoneesikastikkeella. Kokoa muut täytteet leiville kahteen kerrokseen niin, että syntyy 4 kerrosleipää. Leikkaa halutessasi puoliksi.

150 g
(1 pkt) cheddarviipaleita
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3363

803

42,3 g

15,3 g

50,3 g

5,8 g

4,3 g

53,5 g

3,9 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli