Ahvenleivät | Leivät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ahvenleivät

Ahvenleivät
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Kerrosleipä syntyy ahvenen, pekonin ja sinappimajoneesin herkullisesta makumaailmasta. Rapea leipä, mehevä tomaatti ja suussa sulava cheddarjuusto kruunaavat maukkaan klubileivän. Pakkaa leivinpaperiin ja ota mukaan piknikille.
Jaa Somessa

Ainekset

PAISTETUT AHVENET

600 g
ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1 rkl
rypsiöljyä

MUUT TÄYTTEET

400 g
(1 kpl) maalaisleipää
170 g
(1 pkt) pekonia
100 g
(2 dl) majoneesia
1 rkl
kokojyväsinappia
4 kpl
tomaattia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
150 g
(1 pkt) cheddarviipaleita

Näin teet

1

Paista pekonit. Viipaloi leipä 12 osaan ja paahda paahtimessa tai pannulla pekonista irronneessa rasvassa. Puolita jäähtyneet pekonit.

170 g
(1 pkt) pekonia
400 g
(1 kpl) maalaisleipää
2

Sekoita majoneesi ja sinappi.

100 g
(2 dl) majoneesia
1 rkl
kokojyväsinappia
3

Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.

4 kpl
tomaattia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
4

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä pannulla öljyssä.

600 g
ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1 rkl
rypsiöljyä
5

Voitele leipäviipaleet majoneesikastikkeella. Kokoa muut täytteet leiville kahteen kerrokseen niin, että syntyy 4 kerrosleipää. Leikkaa halutessasi puoliksi.

150 g
(1 pkt) cheddarviipaleita
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 15.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj3363 13453
Energiaa kcal803 3212
Rasvaa42.3 g169.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.3 g61.0 g
Hiilihydraatteja50.3 g201.0 g
Sokereita5.8 g23.0 g
Kuituja4.3 g17.0 g
Proteiinia53.5 g214.0 g
Suolaa3.9 g15.8 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj3363 13453
Energiaa kcal803 3212
Rasvaa42.3 g169.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.3 g61.0 g
Hiilihydraatteja50.3 g201.0 g
Sokereita5.8 g23.0 g
Kuituja4.3 g17.0 g
Proteiinia53.5 g214.0 g
Suolaa3.9 g15.8 g
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.