Ahvenleivät
30 min

Nappaa talteen!
Kerrosleipä syntyy ahvenen, pekonin ja sinappimajoneesin herkullisesta yhdistelmästä. Rapea leipä, mehevä tomaatti ja suussa sulava cheddarjuusto kruunaavat maukkaan klubileivän. Nauti lounaana tai pakkaa leivinpaperiin ja ota mukaan piknikille.
| PAISTETUT AHVENET | |
|---|---|
| 600 g | ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| MUUT TÄYTTEET | |
| 400 g | (1 kpl) maalaisleipää |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 100 g | (2 dl) majoneesia |
| 1 rkl | kokojyväsinappia |
| 4 kpl | tomaattia |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 150 g | (1 pkt) cheddarviipaleita |
- 1.
Paista pekonit. Viipaloi leipä 12 osaan ja paahda paahtimessa tai pannulla pekonista irronneessa rasvassa. Puolita jäähtyneet pekonit.
- 2.
Sekoita majoneesi ja sinappi.
- 3.
Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.
- 4.
Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä pannulla öljyssä.
- 5.
Voitele leipäviipaleet majoneesikastikkeella. Kokoa muut täytteet leiville kahteen kerrokseen niin, että syntyy 4 kerrosleipää. Leikkaa halutessasi puoliksi.
Ahvenleivät
arvosana5/5
30 min
Kerrosleipä syntyy ahvenen, pekonin ja sinappimajoneesin herkullisesta yhdistelmästä. Rapea leipä, mehevä tomaatti ja suussa sulava cheddarjuusto kruunaavat maukkaan klubileivän. Nauti lounaana tai pakkaa leivinpaperiin ja ota mukaan piknikille.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
PAISTETUT AHVENET | |
| 600 g | ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
MUUT TÄYTTEET | |
| 400 g | (1 kpl) maalaisleipää |
| 170 g | (1 pkt) pekonia |
| 100 g | (2 dl) majoneesia |
| 1 rkl | kokojyväsinappia |
| 4 kpl | tomaattia |
| 100 g | (1 ps) jääsalaattia |
| 150 g | (1 pkt) cheddarviipaleita |
Valmistus
- 1
Paista pekonit. Viipaloi leipä 12 osaan ja paahda paahtimessa tai pannulla pekonista irronneessa rasvassa. Puolita jäähtyneet pekonit.
Määrä Ainesosa 170 g (1 pkt) pekonia 400 g (1 kpl) maalaisleipää - 2
Sekoita majoneesi ja sinappi.
Määrä Ainesosa 100 g (2 dl) majoneesia 1 rkl kokojyväsinappia - 3
Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.
Määrä Ainesosa 4 kpl tomaattia 100 g (1 ps) jääsalaattia - 4
Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä pannulla öljyssä.
Määrä Ainesosa 600 g ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia) 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 1 rkl rypsiöljyä - 5
Voitele leipäviipaleet majoneesikastikkeella. Kokoa muut täytteet leiville kahteen kerrokseen niin, että syntyy 4 kerrosleipää. Leikkaa halutessasi puoliksi.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) cheddarviipaleita
Ravintosisältö
803
Energiaa kcal
3363
Energiaa kj
42,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
53,5 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
803
Energiaa kcal
3363
Energiaa kj
42,3 g
Rasvaa
15,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,3 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
53,5 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























