Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Ahvenleivät

Ahvenleivät

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Kerrosleipä syntyy ahvenen, pekonin ja sinappimajoneesin herkullisesta yhdistelmästä. Rapea leipä, mehevä tomaatti ja suussa sulava cheddarjuusto kruunaavat maukkaan klubileivän. Nauti lounaana tai pakkaa leivinpaperiin ja ota mukaan piknikille.

Ainekset

PAISTETUT AHVENET

600 g
ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1 rkl
rypsiöljyä

MUUT TÄYTTEET

400 g
(1 kpl) maalaisleipää
170 g
(1 pkt) pekonia
100 g
(2 dl) majoneesia
1 rkl
kokojyväsinappia
4 kpl
tomaattia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
150 g
(1 pkt) cheddarviipaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paista pekonit. Viipaloi leipä 12 osaan ja paahda paahtimessa tai pannulla pekonista irronneessa rasvassa. Puolita jäähtyneet pekonit.

170 g
(1 pkt) pekonia
400 g
(1 kpl) maalaisleipää
2

Sekoita majoneesi ja sinappi.

100 g
(2 dl) majoneesia
1 rkl
kokojyväsinappia
3

Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.

4 kpl
tomaattia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
4

Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä pannulla öljyssä.

600 g
ahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1 rkl
rypsiöljyä
5

Voitele leipäviipaleet majoneesikastikkeella. Kokoa muut täytteet leiville kahteen kerrokseen niin, että syntyy 4 kerrosleipää. Leikkaa halutessasi puoliksi.

150 g
(1 pkt) cheddarviipaleita
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
|
Muokattu: 19.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

803

3363

42,3 g

15,3 g

50,3 g

5,8 g

4,3 g

53,5 g

3,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli