Ahvenleivät

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Kerrosleipä syntyy ahvenen, pekonin ja sinappimajoneesin herkullisesta yhdistelmästä. Rapea leipä, mehevä tomaatti ja suussa sulava cheddarjuusto kruunaavat maukkaan klubileivän. Nauti lounaana tai pakkaa leivinpaperiin ja ota mukaan piknikille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

PAISTETUT AHVENET

600 gahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
1 rklrypsiöljyä

MUUT TÄYTTEET

400 g(1 kpl) maalaisleipää
170 g(1 pkt) pekonia
100 g(2 dl) majoneesia
1 rklkokojyväsinappia
4 kpltomaattia
100 g(1 ps) jääsalaattia
150 g(1 pkt) cheddarviipaleita

Valmistus

  1. 1

    Paista pekonit. Viipaloi leipä 12 osaan ja paahda paahtimessa tai pannulla pekonista irronneessa rasvassa. Puolita jäähtyneet pekonit.

    MääräAinesosa
    170 g(1 pkt) pekonia
    400 g(1 kpl) maalaisleipää
  2. 2

    Sekoita majoneesi ja sinappi.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) majoneesia
    1 rklkokojyväsinappia
  3. 3

    Viipaloi tomaatit. Huuhtele ja revi salaatti.

    MääräAinesosa
    4 kpltomaattia
    100 g(1 ps) jääsalaattia
  4. 4

    Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Kypsennä pannulla öljyssä.

    MääräAinesosa
    600 gahvenfileitä (nahatonta ja ruodottomia)
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
    1 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Voitele leipäviipaleet majoneesikastikkeella. Kokoa muut täytteet leiville kahteen kerrokseen niin, että syntyy 4 kerrosleipää. Leikkaa halutessasi puoliksi.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pkt) cheddarviipaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
15.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä