Bánh mì -patongit tofulla
Ainekset
Pikkelöity porkkana
Lisäksi
Valmistus
Paista tarvittaessa patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Valmista pikkelöity porkkana. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja pieni ripaus suolaa. Lisää porkkanaraaaste ja keitä minuutti. Kaada seos kulhoon ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
Viipaloi tofu. Paista viipaleet pikaisesti molemmin puolin ja siirrä lautaselle. Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, sambal oelek ja sokeri keskenään. Valuta seos tofun päälle. Anna maustua hetki.
Huuhtele ja viipaloi kurkku. Halkaise patongit ja sipaise niille majoneesia. Täytä leivät tofuviipaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla, kurkulla ja jalapenoviipaleilla. Koristele korianterilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
114
478
4,7 g
0,5 g
11,8 g
9,7 g
0,7 g
4,8 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,
1 dl Vettä,
Suolaa,
0,5 - 1 rkl jalapenoviipaleita,
(korianteria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli