Bánh mì -patongit tofulla
45 min

Nappaa talteen!
Vietnamilaisen bánh mì -leivän juju on pikkelöidyt kasvikset. Tofulla täytetty patonki saa väliinsä pikapikkelöityä porkkanaa, joka maustuu puolessa tunnissa.
| 300 g | esipaistettuja patonkeja |
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavustettua tofua |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| Pikkelöity porkkana | |
|---|---|
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | riisiviinaetikkaa |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1/2 dl | vegaanista majoneesia |
| 1 rkl | jalapenoviipaleita |
| korianteria | |
- 1.
Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
- 2.
Valmista pikkelöity porkkana. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja pieni ripaus suolaa. Lisää porkkanaraaaste ja keitä minuutti. Kaada seos kulhoon ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
- 3.
Viipaloi tofu. Paista viipaleet pikaisesti molemmin puolin ja siirrä lautaselle. Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, sambal oelek ja sokeri keskenään. Valuta seos tofun päälle. Anna maustua hetki.
- 4.
Huuhtele ja viipaloi kurkku. Halkaise patongit ja sipaise niille majoneesia. Täytä leivät tofuviipaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla, kurkulla ja jalapenoviipaleilla. Koristele korianterilla.
Bánh mì -patongit tofulla
arvosana4/5
45 min
Vietnamilaisen bánh mì -leivän juju on pikkelöidyt kasvikset. Tofulla täytetty patonki saa väliinsä pikapikkelöityä porkkanaa, joka maustuu puolessa tunnissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | esipaistettuja patonkeja |
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavustettua tofua |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
Pikkelöity porkkana | |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 rkl | riisiviinaetikkaa |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1/2 dl | vegaanista majoneesia |
| 1 rkl | jalapenoviipaleita |
| korianteria | |
Valmistus
- 1
Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 300 g esipaistettuja patonkeja - 2
Valmista pikkelöity porkkana. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, etikka ja pieni ripaus suolaa. Lisää porkkanaraaaste ja keitä minuutti. Kaada seos kulhoon ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.
Määrä Ainesosa 2 kpl porkkanaa 1 dl vettä 1/2 dl sokeria 2 rkl riisiviinaetikkaa ripaus suolaa - 3
Viipaloi tofu. Paista viipaleet pikaisesti molemmin puolin ja siirrä lautaselle. Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, sambal oelek ja sokeri keskenään. Valuta seos tofun päälle. Anna maustua hetki.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kylmäsavustettua tofua 2 rkl soijakastiketta 1 rkl riisiviinietikkaa 1 tl sambal oelek -chilitahnaa 1 tl sokeria - 4
Huuhtele ja viipaloi kurkku. Halkaise patongit ja sipaise niille majoneesia. Täytä leivät tofuviipaleilla, pikkelöidyllä porkkanalla, kurkulla ja jalapenoviipaleilla. Koristele korianterilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 1/2 dl vegaanista majoneesia 1 rkl jalapenoviipaleita korianteria
Ravintosisältö
373
Energiaa kcal
1562
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
373
Energiaa kcal
1562
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, ripaus suolaa, 1 rkl jalapenoviipaleita, korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























