Halkaise valkosipulit kuorineen poikittain ja nosta puolikkaat leikkuupinta ylöspäin pieneen uunivuokaan. Sivele pinnat öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Jäähdytä hetki.
Purista kynnet kuoristaan kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi, suola, chili ja pippuri. Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Halkaise leipä pituussuunnassa. Nosta leivät leivinpaperille pellille. Levitä voiseos leipien pinnalle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 10–15 minuuttia.
Viimeistele hunajalla ja halutessasi hienonnetulla persiljalla.
Vinkki: Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Paahdetut valkosipulinkynnet sopivat kastikkeisiin ja keittoihin. Ne ovat ihana lisä myös perunamuusissa.
Vinkki: Juustoinen herkkuleipä sopii sellaisenaan iltapalaksi tai leffaillan herkuksi. Se on myös ihana lisuke keitolle ja maistuu salaatin kaverina.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
653
2729
59,5 g
36,0 g
13,5 g
8,5 g
—
15,5 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus chilihiutaleita,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
(persiljaa tai muuta yrttiä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli