Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan.
Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana.
Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit.
Poista makeisista kääreet, saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia kunnes seos on tasaista.
Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
89
372
1,4 g
0,7 g
16,6 g
6,0 g
0,5 g
2,1 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
0,5 tl Suolaa,
1,5 tl Kardemummaa,
100 g Voita tai margaarinia,
Paisto- ja friteerausöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli