Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Dandan-nuudelit

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Dandan-nuudelit eli kiinalainen jauheliha-nuudelipannu valmistuu nopeasti. Nuudelit maustetaan herkullisella kastikkeella ja niiden joukkoon sekoitetaan rapeaksi paistettua jauhelihaa ja kaalia. Tarjoa jauhelihanuudelit pikkelöityjen porkkanoiden kanssa.

Ainekset

Pikkelöidyt porkkanat

3 kpl
porkkanaa
2 rkl
riisiviinietikkaa

Dandan-nuudelit

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
keräkaalia
400 g
(1 pkt) sika-nautajauhelihaa
1 rkl
soijakastiketta (vähemmän suolaa)
250 g
(1 pkt) täysjyvänuudeleita

Kastike

1/2 dl
nuudelien keitinvettä
1/2 dl
soijakastiketta (vähemmän suolaa)
2 rkl
maapähkinävoita
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
hunajaa tai siirappia
1 tl
chilihiutaleita

Lisäksi

½ ruukkua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Sekoita viinietikka porkkanoihin.

3 kpl
porkkanaa
2 rkl
riisiviinietikkaa
2

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja suikaloi kaali. Paista jauheliha pannulla rapeaksi muruksi. Lisää sipuli ja paista hetki. Lisää valkosipuli ja kaali. Paista, kunnes kaali pehmenee hieman. Mausta soijalla.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
200 g
keräkaalia
400 g
(1 pkt) sika-nautajauhelihaa
1 rkl
soijakastiketta (vähemmän suolaa)
3

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen ½ dl keitinvettä. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike ja nuudelit pannulle.

250 g
(1 pkt) täysjyvänuudeleita
1/2 dl
nuudelien keitinvettä
1/2 dl
soijakastiketta (vähemmän suolaa)
2 rkl
maapähkinävoita
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
hunajaa tai siirappia
1 tl
chilihiutaleita
4

Viimeistele nuudelit hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoa porkkanoiden kanssa.

½ ruukkua ruohosipulia

Korvaa sika-nautajauheliha broilerinjauhelihalla, kasvipohjaisella jauhelihan tyylisellä tuotteella tai tofulla.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 25.1.2023
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

593

2482

29,3 g

10,3 g

49,3 g

9,8 g

8,5 g

28,5 g

3,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl chilihiutaleita,

½ ruukkua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli