Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanasta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Sekoita viinietikka porkkanoihin.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja suikaloi kaali. Paista jauheliha pannulla rapeaksi muruksi. Lisää sipuli ja paista hetki. Lisää valkosipuli ja kaali. Paista, kunnes kaali pehmenee hieman. Mausta soijalla.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen ½ dl keitinvettä. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Lisää kastike ja nuudelit pannulle.
Viimeistele nuudelit hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoa porkkanoiden kanssa.
Korvaa sika-nautajauheliha broilerinjauhelihalla, kasvipohjaisella jauhelihan tyylisellä tuotteella tai tofulla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
593
2482
29,3 g
10,3 g
49,3 g
9,8 g
8,5 g
28,5 g
3,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl chilihiutaleita,
½ ruukkua ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli