Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Feta-karitsapullat tomaattikastikkeessa

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta pääsiäisen karitsapyörykät fetalla ja raikkaalla sitruunalla. Pullat haudutetaan meheviksi lempeän mausteisessa tomaattikastikkeessa ja tarjotaan gremolata-perunoiden kanssa.

Ainekset

400 g
(1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste)
2 dl
vettä
1 dl
korppujauhoja
1 kpl
kananmuna
150 g
(1 pkt) fetajuustoa (luomu)
1 tl
sitruunankuorta raastettuna (luomu)
2 rkl
hienonnettua minttua
2 rkl
tomaattipyreetä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Mausteinen tomaattikastike

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
juustokuminaa
1/4 tl
jauhettua korianteria
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
1 dl
vettä
1 kpl
liha-annosfondi
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota jauheliha jääkaappiin sulamaan noin vuorokausi ennen käyttöä.

400 g
(1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste)
2

Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja muna. Murenna feta. Lisää feta, sitruunankuoriraaste, minttu, tomaattipyree ja pippuri. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyöritä pulliksi kosteilla käsillä (noin 24 kpl). Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

1 dl
korppujauhoja
2 dl
vettä
400 g
(1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste)
1 kpl
kananmuna
150 g
(1 pkt) fetajuustoa (luomu)
1 tl
sitruunankuorta raastettuna (luomu)
2 rkl
hienonnettua minttua
2 rkl
tomaattipyreetä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä juustokuminan ja korianterin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi, sitruunanmehu ja pippuri. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää karitsapullat kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
oliiviöljyä
1/4 tl
juustokuminaa
1/4 tl
jauhettua korianteria
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
1 dl
vettä
1 kpl
liha-annosfondi
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Tarjoa feta-karitsapullat gremolata-perunoiden kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 31.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

488

2045

30,0 g

12,3 g

20,5 g

10,8 g

2,0 g

34,0 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl sitruunankuorta raastettuna (luomu),

2 rkl hienonnettua minttua,

2 rkl tomaattipyreetä,

0,25 tl juustokuminaa,

0,25 tl jauhettua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli