Ota jauheliha jääkaappiin sulamaan noin vuorokausi ennen käyttöä.
Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja muna. Murenna feta. Lisää feta, sitruunankuoriraaste, minttu, tomaattipyree ja pippuri. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyöritä pulliksi kosteilla käsillä (noin 24 kpl). Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä juustokuminan ja korianterin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi, sitruunanmehu ja pippuri. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää karitsapullat kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia.
Tarjoa feta-karitsapullat gremolata-perunoiden kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
488
2045
30,0 g
12,3 g
20,5 g
10,8 g
2,0 g
34,0 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl sitruunankuorta raastettuna (luomu),
2 rkl hienonnettua minttua,
2 rkl tomaattipyreetä,
0,25 tl juustokuminaa,
0,25 tl jauhettua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli