Gremolata-uuniperunat

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Rapeaksi paahtuneet puolikkaat uuniperunat viimeistellään raikkaalla gremolata-yrttikastikkeella, jossa maistuvat lehtipersilja, sitruuna ja valkosipuli.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgyleisperunoita (van gogh)
1 1/2 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa

Gremolata

1 valkosipulinkynsi
1 kplruukku lehtipersiljaa
1 kplsitruuna (luomu)
2 rkloliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Kääntele öljy ja suola perunoihin. Aseta perunat leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    1 kgyleisperunoita (van gogh)
    1 1/2 rkloliiviöljyä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja persilja. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehua (1 rkl). Sekoita kaikki gremolatan ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 valkosipulinkynsi
    1 kplruukku lehtipersiljaa
    1 kplsitruuna (luomu)
    2 rkloliiviöljyä
    ripaus suolaa
  3. 3

    Lusikoi gremolata kypsien perunoiden päälle ja tarjoa esimerkiksi feta-karitsapullien kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: valkosipulinkynsi, 1 kpl sitruuna (luomu), ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä