Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gremolata-uuniperunat

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapeaksi paahtuneet puolikkaat uuniperunat viimeistellään raikkaalla gremolata-yrttikastikkeella, jossa maistuvat lehtipersilja, sitruuna ja valkosipuli.

Ainekset

1 kg
yleisperunoita (van Gogh)
1 1/2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa

Gremolata

1
valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Kääntele öljy ja suola perunoihin. Aseta perunat leivinpaperille pellille leikkuupinta ylöspäin. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

1 kg
yleisperunoita (van Gogh)
1 1/2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
2

Kuori valkosipuli. Hienonna valkosipuli ja persilja. Pese sitruuna, raasta kuori (1 tl) ja purista mehua (1 rkl). Sekoita kaikki gremolatan ainekset kulhossa.

1
valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
2 rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
3

Lusikoi gremolata kypsien perunoiden päälle ja tarjoa esimerkiksi feta-karitsapullien kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.1.2024
|
Muokattu: 6.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1116

12,3 g

1,8 g

33,0 g

1,3 g

2,3 g

4,0 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

valkosipulinkynsi,

1 kpl sitruuna (luomu),

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli