Feta-karitsapullat tomaattikastikkeessa
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta pääsiäisen karitsapyörykät fetalla ja raikkaalla sitruunalla. Pullat haudutetaan meheviksi lempeän mausteisessa tomaattikastikkeessa ja tarjotaan gremolata-perunoiden kanssa.
| 400 g | (1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste) |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa (luomu) |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna (luomu) |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Mausteinen tomaattikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | jauhettua korianteria |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota jauheliha jääkaappiin sulamaan noin vuorokausi ennen käyttöä.
- 2.
Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja muna. Murenna feta. Lisää feta, sitruunankuoriraaste, minttu, tomaattipyree ja pippuri. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyöritä pulliksi kosteilla käsillä (noin 24 kpl). Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 3.
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä juustokuminan ja korianterin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi, sitruunanmehu ja pippuri. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää karitsapullat kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia.
- 4.
Tarjoa feta-karitsapullat gremolata-perunoiden kanssa.
Feta-karitsapullat tomaattikastikkeessa
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Mausta pääsiäisen karitsapyörykät fetalla ja raikkaalla sitruunalla. Pullat haudutetaan meheviksi lempeän mausteisessa tomaattikastikkeessa ja tarjotaan gremolata-perunoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste) |
| 2 dl | vettä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa (luomu) |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna (luomu) |
| 2 rkl | hienonnettua minttua |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Mausteinen tomaattikastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | juustokuminaa |
| 1/4 tl | jauhettua korianteria |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | liha-annosfondi |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota jauheliha jääkaappiin sulamaan noin vuorokausi ennen käyttöä.
Määrä Ainesosa 400 g (1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste) - 2
Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja muna. Murenna feta. Lisää feta, sitruunankuoriraaste, minttu, tomaattipyree ja pippuri. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyöritä pulliksi kosteilla käsillä (noin 24 kpl). Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl korppujauhoja 2 dl vettä 400 g (1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste) 1 kpl kananmuna 150 g (1 pkt) fetajuustoa (luomu) 1 tl sitruunankuorta raastettuna (luomu) 2 rkl hienonnettua minttua 2 rkl tomaattipyreetä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä juustokuminan ja korianterin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi, sitruunanmehu ja pippuri. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää karitsapullat kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl oliiviöljyä 1/4 tl juustokuminaa 1/4 tl jauhettua korianteria 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia 1 dl vettä 1 kpl liha-annosfondi 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Tarjoa feta-karitsapullat gremolata-perunoiden kanssa.
Ravintosisältö
491
Energiaa kcal
2057
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
34,3 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
491
Energiaa kcal
2057
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
12,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
34,3 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sitruunankuorta raastettuna (luomu), 2 rkl hienonnettua minttua, 2 rkl tomaattipyreetä, 0.25 tl juustokuminaa, 0.25 tl jauhettua korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























