Feta-karitsapullat tomaattikastikkeessa

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Mausta pääsiäisen karitsapyörykät fetalla ja raikkaalla sitruunalla. Pullat haudutetaan meheviksi lempeän mausteisessa tomaattikastikkeessa ja tarjotaan gremolata-perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste)
2 dlvettä
1 dlkorppujauhoja
1 kplkananmuna
150 g(1 pkt) fetajuustoa (luomu)
1 tlsitruunankuorta raastettuna (luomu)
2 rklhienonnettua minttua
2 rkltomaattipyreetä
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Mausteinen tomaattikastike

1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkloliiviöljyä
1/4 tljuustokuminaa
1/4 tljauhettua korianteria
500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
1 dlvettä
1 kplliha-annosfondi
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Ota jauheliha jääkaappiin sulamaan noin vuorokausi ennen käyttöä.

    MääräAinesosa
    400 g(1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste)
  2. 2

    Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja muna. Murenna feta. Lisää feta, sitruunankuoriraaste, minttu, tomaattipyree ja pippuri. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyöritä pulliksi kosteilla käsillä (noin 24 kpl). Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    2 dlvettä
    400 g(1 rs) karitsanjauhelihaa (pakaste)
    1 kplkananmuna
    150 g(1 pkt) fetajuustoa (luomu)
    1 tlsitruunankuorta raastettuna (luomu)
    2 rklhienonnettua minttua
    2 rkltomaattipyreetä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Tee kastike. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä juustokuminan ja korianterin kanssa. Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi, sitruunanmehu ja pippuri. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia. Lisää karitsapullat kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rkloliiviöljyä
    1/4 tljuustokuminaa
    1/4 tljauhettua korianteria
    500 g(1 tlk) paseerattua tomaattia
    1 dlvettä
    1 kplliha-annosfondi
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Tarjoa feta-karitsapullat gremolata-perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sitruunankuorta raastettuna (luomu), 2 rkl hienonnettua minttua, 2 rkl tomaattipyreetä, 0.25 tl juustokuminaa, 0.25 tl jauhettua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
3.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä