Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäiskakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Paista pääsiäisen täytekakun pohjaksi tumma ja täyteläinen suklaakakkupohja, mutta kuorruta kakku tumman suklaan sijasta valkosuklaalla. Mausta ihana valkosuklaa-tuorejuustovaahto raikkaalla lemon curdilla. Koristele kahden suklaan pääsiäiskakku suklaamunilla.

Ainekset

Kakkupohja

5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
2 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
2 dl
maitoa
1 dl
rypsiöljyä
2 dl
vettä

Täyte ja kuorrute

250 g
valkosuklaata (leivontaan)
200 g
(1 rs) tuorejuustoa
1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
4 dl
(2 prk) kuohukermaa

Kostutus

1 dl
maitoa

Koristelu

pieniä pääsiäismunia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, maito ja rypsiöljy. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sekoita muna-maitoseos kuivien ainesten joukkoon nuolijalla. Lisää lopuksi kuuma vesi koko ajan sekoittaen.

5 dl
vehnäjauhoja
3 dl
sokeria
2 dl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
3 kpl
kananmunaa
2 dl
maitoa
1 dl
rypsiöljyä
2 dl
vettä
2

Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Kakku on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa taikina ei tartu tikkuun. Jäähdytä kakkupohja vuoassa.

3

Irrota kakku vuoasta jäähtyneenä ja leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi.

4

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Sekoita tuorejuusto ja sitruunatahna suklaan joukkoon, vispaa vatkaimella tasaiseksi. Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa. Yhdistä kermavaahto tuorejuusto-suklaaseokseen.

250 g
valkosuklaata (leivontaan)
200 g
(1 rs) tuorejuustoa
1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
4 dl
(2 prk) kuohukermaa
5

Kokoa kakku irtopohjavuokaan ylösalaisin. Laita kakkupohjan kansi vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kostuta se maidolla ja levitä sille noin 1/4 täytteestä. Aseta kakun keskimmäinen kerros täytteen päälle, kostuta ja lisää 1/3 jäljellä olevasta täytteestä. Säästä loppu täyte kuorruttamiseen. Laita päällimmäinen kakkukerros paikalleen, kostuta kakun pinta ja laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi. Säilytä myös loppu täyte jääkaapissa.

1 dl
maitoa
6

Irrota kakku vuoasta. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Koristele pääsiäismunilla.

pieniä pääsiäismunia
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 12.3.2022
|
Muokattu: 12.3.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

590

2469

34,3 g

15,3 g

57,8 g

36,2 g

3,2 g

11,1 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

pieniä pääsiäismunia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli