Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pipareilla kruunattu klementiinipannacotta

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Piilota pannacottan alle klementiiniviipale ja mausta jogurtilla kevennetty vanukas klementiinikuutioilla ja -raasteella. Viimeistele jouluiseksi piparkakkumurulla.

Ainekset

4 kpl
Klementiiniä
2 kpl
Liivatelehteä
2 dl
Kermaa
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
200 g
(1 prk) maustamatonta jogurttia
6 kpl
Piparkakkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja raasta yhden klementiinin kuori. Kuori kaikki klementiinit. Leikkaa niistä viipale kunkin annoslasin pohjalle. Kuutioi loput hedelmät.

4 kpl
Klementiiniä
2

Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.

2 kpl
Liivatelehteä
3

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kermaan. Sekoita joukkoon jogurtti, klementiinikuutiot ja kuoriraaste. Jaa seos laseihin.

2 dl
Kermaa
1/2 dl
Sokeria
1 kpl
Vaniljatanko
2 kpl
Liivatelehteä
200 g
(1 prk) maustamatonta jogurttia
4

Anna pannacottan hyytyä jääkaapissa 3–4 tuntia tai esimerkiksi yön yli.

5

Murenna päälle piparkakkuja ennen tarjoilua.

6 kpl
Piparkakkua
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.11.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

359

1501

25,0 g

17,0 g

25,8 g

22,5 g

1,8 g

5,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli