Paloittele lasagnelevyt noin 3 x 3 cm paloiksi. Ota jauheliha huoneenlämpöön.
Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä kasarissa. Lisää sipulit, porkkana ja tomaattipyree, paista hetki.
Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja mausteet kasariin ja kiehauta. Lisää lasagnelevyt kastikkeeseen. Anna kypsyä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.
Viimeistele annokset ranskankermalla ja halutessasi parmesaaniraasteella sekä basilikalla.
Saat kasvisversion, kun korvaat jauhelihan soijarouheella (2 dl soijarouhetta + 2 dl vettä) ja lihaliemikuution kasvisliemikuutiolla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
813
3403
23,8 g
8,3 g
113,8 g
11,0 g
6,5 g
31,5 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl tomaattipyreetä,
½ tl rouhittua mustapippuria,
½ tl suolaa,
ranskankermaa,
(juustoraastetta),
(basilikaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli