Pese perunat. Viipaloi perunat pitkittäin kolmeen tai neljään osaan. Kaada perunat kulhoon ja sekoita öljy perunoihin.
Raasta parmesaani. Sekoita raaste, pankojauhot ja mausteet kulhossa. Kääntele parmesaani-pankoseos perunoiden joukkoon. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Painele irronneet parmesaani-pankohiput perunaviipaleiden pinnalle.
Paista perunoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.
Viimeistele perunat halutessasi parmesaanilla.
Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.
Lisää halutessasi myös muita mausteita, kuten chilihiutaleita tai paprikajauhetta.
Tarjoa rapeat perunat herkullisten dippien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
105
439
7,5 g
2,0 g
6,2 g
0,2 g
0,3 g
3,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kg kiinteää perunaa,
½ tl suolaa,
1/4 tl rouhittua mustapippuria,
(parmesaaniraastetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli