Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parmesaani-pankoperunat

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkulliset parmesaani-pankoperunat paistetaan uunissa rapeiksi ja kullanruskeiksi. Parmesaani antaa perunoille täyteläistä makua ja pankojauhot rapeutta. Tarjoa perunat lisukkeena tai naposteltavana dipin kanssa.

Ainekset

1 kg
kiinteää perunaa
2 rkl
rypsiöljyä
50 g
(1 dl) parmesaanijuustoa
1 dl
pankojauhoja
1 tl
rosmariinia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

(parmesaaniraastetta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese perunat. Viipaloi perunat pitkittäin kolmeen tai neljään osaan. Kaada perunat kulhoon ja sekoita öljy perunoihin.

1 kg
kiinteää perunaa
2 rkl
rypsiöljyä
2

Raasta parmesaani. Sekoita raaste, pankojauhot ja mausteet kulhossa. Kääntele parmesaani-pankoseos perunoiden joukkoon. Levitä perunat leivinpaperille pellille. Painele irronneet parmesaani-pankohiput perunaviipaleiden pinnalle.

50 g
(1 dl) parmesaanijuustoa
1 dl
pankojauhoja
1 tl
rosmariinia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Paista perunoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja rapeita.

4

Viimeistele perunat halutessasi parmesaanilla.

(parmesaaniraastetta)

Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.

Lisää halutessasi myös muita mausteita, kuten chilihiutaleita tai paprikajauhetta.

Tarjoa rapeat perunat herkullisten dippien kanssa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 18.8.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

105

439

7,5 g

2,0 g

6,2 g

0,2 g

0,3 g

3,2 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kg kiinteää perunaa,

½ tl suolaa,

1/4 tl rouhittua mustapippuria,

(parmesaaniraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli