Kuori hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja chilihiutaleet. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat rapeita. Varo, ettei öljy kuumene liikaa ja polta sipuleita.
Siirrä pannu pois levyltä ja lisää seesamiöljy, sokeri, soijakastike ja suola. Jätä chiliöljy jäähtymään.
Sekoita jäähtynyt chiliöljy jogurttiin, jätä osa öljystä pinnalle sattumiksi. Viimeistele dippi hienonnetulla persiljalla.
Vinkki: Ole varovainen kuuman öljyn kanssa ja muista jäähdyttää öljy ennen maistamista.
Vinkki: Dipin tulisuutta on helppo säädellä: vähennä tai lisää makusi mukaan chilihiutaleiden määrää öljyssä sekä chiliöljyn määrää jogurtissa.
Vinkki: Kokeile chiliöljyä pizzaan ja pastaan sekä paistettujen kasvisten ja grilliruokien kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
933
3903
89,0 g
25,0 g
23,0 g
19,0 g
1,0 g
12,0 g
4,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 1,5 rkl chilihiutaleita,
lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli