Rapea valkosipuli-chilidippi
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tulinen, hennon makea ja rapeita sipuli- ja chilisattumia sisältävä öljy muuntuu täyteläiseksi dipiksi, kun sen yhdistää paksuun jogurttiin. Koukuttava dippi maistuu niin perunalastujen kuin dippivihannesten kanssa.
| Rapea valkosipuli-chiliöljy | |
|---|---|
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 - 1 1/2 rkl | chilihiutaleita |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 1 tl | ruokosokeria |
| 1 tl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 300 g | (1 prk) maustamatonta turkkilaista jogurttia |
| lehtipersiljaa | |
- 1.
Kuori hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi.
- 2.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja chilihiutaleet. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat rapeita. Varo, ettei öljy kuumene liikaa ja polta sipuleita.
- 3.
Siirrä pannu pois levyltä ja lisää seesamiöljy, sokeri, soijakastike ja suola. Jätä chiliöljy jäähtymään.
- 4.
Sekoita jäähtynyt chiliöljy jogurttiin, jätä osa öljystä pinnalle sattumiksi. Viimeistele dippi hienonnetulla persiljalla.
Rapea valkosipuli-chilidippi
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Tulinen, hennon makea ja rapeita sipuli- ja chilisattumia sisältävä öljy muuntuu täyteläiseksi dipiksi, kun sen yhdistää paksuun jogurttiin. Koukuttava dippi maistuu niin perunalastujen kuin dippivihannesten kanssa.
Ainekset (1 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Rapea valkosipuli-chiliöljy | |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 - 1 1/2 rkl | chilihiutaleita |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| 1 tl | ruokosokeria |
| 1 tl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 300 g | (1 prk) maustamatonta turkkilaista jogurttia |
| lehtipersiljaa | |
Valmistus
- 1
Kuori hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl pieni sipuli - 2
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja chilihiutaleet. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat rapeita. Varo, ettei öljy kuumene liikaa ja polta sipuleita.
Määrä Ainesosa 1/2 dl rypsiöljyä 1 - 1 1/2 rkl chilihiutaleita - 3
Siirrä pannu pois levyltä ja lisää seesamiöljy, sokeri, soijakastike ja suola. Jätä chiliöljy jäähtymään.
Määrä Ainesosa 1 rkl seesamiöljyä 1 tl ruokosokeria 1 tl soijakastiketta (gluteeniton) 1/2 tl suolaa - 4
Sekoita jäähtynyt chiliöljy jogurttiin, jätä osa öljystä pinnalle sattumiksi. Viimeistele dippi hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 300 g (1 prk) maustamatonta turkkilaista jogurttia lehtipersiljaa
Vinkki: Ole varovainen kuuman öljyn kanssa ja muista jäähdyttää öljy ennen maistamista.
Vinkki: Dipin tulisuutta on helppo säädellä: vähennä tai lisää makusi mukaan chilihiutaleiden määrää öljyssä sekä chiliöljyn määrää jogurtissa.
Vinkki: Kokeile chiliöljyä pizzaan ja pastaan sekä paistettujen kasvisten ja grilliruokien kanssa.
Ravintosisältö
944
Energiaa kcal
3950
Energiaa kj
89,0 g
Rasvaa
25,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
944
Energiaa kcal
3950
Energiaa kj
89,0 g
Rasvaa
25,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,0 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
13,0 g
Proteiinia
4,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 1.5 rkl chilihiutaleita, lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























