
Rapea valkosipuli-chilidippi
Ainekset
Rapea valkosipuli-chiliöljy
Lisäksi
Valmistus
Kuori hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja chilihiutaleet. Hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat rapeita. Varo, ettei öljy kuumene liikaa ja polta sipuleita.
Siirrä pannu pois levyltä ja lisää seesamiöljy, sokeri, soijakastike ja suola. Jätä chiliöljy jäähtymään.
Sekoita jäähtynyt chiliöljy jogurttiin, jätä osa öljystä pinnalle sattumiksi. Viimeistele dippi hienonnetulla persiljalla.
Vinkki: Ole varovainen kuuman öljyn kanssa ja muista jäähdyttää öljy ennen maistamista.
Vinkki: Dipin tulisuutta on helppo säädellä: vähennä tai lisää makusi mukaan chilihiutaleiden määrää öljyssä sekä chiliöljyn määrää jogurtissa.
Vinkki: Kokeile chiliöljyä pizzaan ja pastaan sekä paistettujen kasvisten ja grilliruokien kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
959
4010
89,0 g
25,0 g
26,0 g
21,0 g
5,0 g
14,0 g
4,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 - 1,5 rkl chilihiutaleita,
lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli