
Kasvikset ja dippikastikkeet
Ainekset
Ranch-dippi
Sour cream & onion -dippi
Holiday-dippi
Valmistus
Aloita dipeistä.
Ranch-dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Hienonna paahdettu sipuli haarukalla. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Sour cream & onion -dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Holiday-dippi: Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot suupaloiksi ja varsi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Leikkaa kurkku pitkiksi tikuiksi. Halkaise porkkanat. Kokoa kasvikset tarjoilulautaselle tai kulhoihin ja tarjoa dippien kanssa.
Vinkki: Valmista vegaaniset dipit kaurapohjaisella ruokafraichella.
Vinkki: Oikaise ja sekoita dipit valmiista dippimausteista.
Vinkki: Kokeile dippailuun myös varsiselleriä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
930
12,2 g
7,6 g
17,0 g
14,8 g
6,6 g
6,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
0,25 tl sipulijauhetta,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
0,25 tl cayennepippuria,
0,25 tl sipulijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli