Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasvikset ja dippikastikkeet

Kasvikset ja dippikastikkeet

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Kokoa alkupalaksi kasvislautanen ja sekoita itse huippusuositut dipit. Nosta dippikasvikset pöytään naposteltavaksi pääruoan odottamisen ajaksi.

Ainekset

1 kpl
pieni kukkakaali
1 kpl
paprika
1 kpl
kurkku tai 1 ps (250 g) varsiselleriä
250 g
(1 ps) babyporkkanoita
250 g
(1 rs) pikkutomaatteja
125 g
(1 rs) pensasmustikoita

ranch-dippi

200 g
(1 prk) kermaviiliä 12 %
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
2 rkl
paahdettua sipulia
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

sour cream & onion -dippi

150 g
(1 prk) creme fraichea 18 %
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1/4 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

holiday-dippi

200 g
(1 prk) kevytkermaviiliä 6 %
3/4 tl
sokeria
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
cayennepippuria
1/4 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Aloita dipeistä.

2

Ranch-dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Hienonna paahdettu sipuli haarukalla. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
2 rkl
paahdettua sipulia
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
200 g
(1 prk) kermaviiliä 12 %
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Sour cream & onion -dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
150 g
(1 prk) creme fraichea 18 %
1/4 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
4

Holiday-dippi: Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

200 g
(1 prk) kevytkermaviiliä 6 %
3/4 tl
sokeria
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
cayennepippuria
1/4 tl
sipulijauhetta
1/4 tl
suolaa
5

Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot suupaloiksi ja varsi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Leikkaa kurkku tai varsisellerit pitkiksi tikuiksi. Halkaise porkkanat. Kokoa kasvikset tarjoilulautaselle tai kulhoihin ja tarjoa dippien kanssa.

1 kpl
pieni kukkakaali
1 kpl
paprika
1 kpl
kurkku tai 1 ps (250 g) varsiselleriä
250 g
(1 ps) babyporkkanoita
250 g
(1 rs) pikkutomaatteja
125 g
(1 rs) pensasmustikoita

Vinkki: Valmista vegaaniset dipit kaurapohjaisella ruokafraichella.

Vinkki: Oikaise ja sekoita dipit valmiista dippimausteista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.1.2022
Muokattu: 13.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

222

931

12,2 g

7,6 g

17,0 g

14,8 g

6,6 g

6,0 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna,

0,25 tl sipulijauhetta,

ripaus mustapippuria rouhittuna,

0,25 tl cayennepippuria,

0,25 tl sipulijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli