Kasvikset ja dippikastikkeet
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa alkupalaksi kasvislautanen ja sekoita itse huippusuositut dipit. Nosta dippikasvikset pöytään naposteltavaksi pääruoan odottamisen ajaksi. Kokeile myös leffaillan naposteltavana!
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | kurkku |
| 250 g | (1 ps) babyporkkanoita |
| 250 g | (1 rs) pikkutomaatteja |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
| Ranch-dippi | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä 12 % |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 2 rkl | paahdettua sipulia |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Sour cream & onion -dippi | |
| 150 g | (1 prk) creme fraichea 18 % |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1/4 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Holiday-dippi | |
| 200 g | (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % |
| 3/4 tl | sokeria |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 1/4 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Aloita dipeistä.
- 2.
Ranch-dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Hienonna paahdettu sipuli haarukalla. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Sour cream & onion -dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 4.
Holiday-dippi: Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 5.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot suupaloiksi ja varsi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Leikkaa kurkku pitkiksi tikuiksi. Halkaise porkkanat. Kokoa kasvikset tarjoilulautaselle tai kulhoihin ja tarjoa dippien kanssa.
Kasvikset ja dippikastikkeet
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Kokoa alkupalaksi kasvislautanen ja sekoita itse huippusuositut dipit. Nosta dippikasvikset pöytään naposteltavaksi pääruoan odottamisen ajaksi. Kokeile myös leffaillan naposteltavana!
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 1 kpl | paprika |
| 1 kpl | kurkku |
| 250 g | (1 ps) babyporkkanoita |
| 250 g | (1 rs) pikkutomaatteja |
| 125 g | (1 rs) pensasmustikoita |
Ranch-dippi | |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä 12 % |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 2 rkl | paahdettua sipulia |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Sour cream & onion -dippi | |
| 150 g | (1 prk) creme fraichea 18 % |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1/4 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Holiday-dippi | |
| 200 g | (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % |
| 3/4 tl | sokeria |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 1/4 tl | sipulijauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Aloita dipeistä.
- 2
Ranch-dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Hienonna paahdettu sipuli haarukalla. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 2 rkl paahdettua sipulia 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 200 g (1 prk) kermaviiliä 12 % 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Sour cream & onion -dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 150 g (1 prk) creme fraichea 18 % 1/4 tl sipulijauhetta 1/4 tl suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 4
Holiday-dippi: Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % 3/4 tl sokeria 1/2 tl paprikajauhetta 1/4 tl cayennepippuria 1/4 tl sipulijauhetta 1/4 tl suolaa - 5
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot suupaloiksi ja varsi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Leikkaa kurkku pitkiksi tikuiksi. Halkaise porkkanat. Kokoa kasvikset tarjoilulautaselle tai kulhoihin ja tarjoa dippien kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni kukkakaali 1 kpl paprika 1 kpl kurkku 250 g (1 ps) babyporkkanoita 250 g (1 rs) pikkutomaatteja 125 g (1 rs) pensasmustikoita
Vinkki: Valmista vegaaniset dipit kaurapohjaisella ruokafraichella. Voit myös oikaista ja sekoittaa dipit valmiista dippimausteista. Kokeile lisäksi dippailuun varsiselleriä.
Ravintosisältö
222
Energiaa kcal
930
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
14,8 g
Sokereita
6,6 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
222
Energiaa kcal
930
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
14,8 g
Sokereita
6,6 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, 0.25 tl sipulijauhetta, ripaus mustapippuria rouhittuna, 0.25 tl cayennepippuria, 0.25 tl sipulijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























