Kasvikset ja dippikastikkeet

arvosana5/5

(2)arviota
5 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kokoa alkupalaksi kasvislautanen ja sekoita itse huippusuositut dipit. Nosta dippikasvikset pöytään naposteltavaksi pääruoan odottamisen ajaksi. Kokeile myös leffaillan naposteltavana!

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni kukkakaali
1 kplpaprika
1 kplkurkku
250 g(1 ps) babyporkkanoita
250 g(1 rs) pikkutomaatteja
125 g(1 rs) pensasmustikoita

Ranch-dippi

200 g(1 prk) kermaviiliä 12 %
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
2 rklpaahdettua sipulia
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Sour cream & onion -dippi

150 g(1 prk) creme fraichea 18 %
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
1 kplpieni valkosipulinkynsi
1/4 tlsipulijauhetta
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Holiday-dippi

200 g(1 prk) kevytkermaviiliä 6 %
3/4 tlsokeria
1/2 tlpaprikajauhetta
1/4 tlcayennepippuria
1/4 tlsipulijauhetta
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Aloita dipeistä.

  2. 2

    Ranch-dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Hienonna paahdettu sipuli haarukalla. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    2 rklpaahdettua sipulia
    1 kplpieni valkosipulinkynsi
    200 g(1 prk) kermaviiliä 12 %
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Sour cream & onion -dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    1 kplpieni valkosipulinkynsi
    150 g(1 prk) creme fraichea 18 %
    1/4 tlsipulijauhetta
    1/4 tlsuolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Holiday-dippi: Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kevytkermaviiliä 6 %
    3/4 tlsokeria
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1/4 tlcayennepippuria
    1/4 tlsipulijauhetta
    1/4 tlsuolaa
  5. 5

    Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot suupaloiksi ja varsi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Leikkaa kurkku pitkiksi tikuiksi. Halkaise porkkanat. Kokoa kasvikset tarjoilulautaselle tai kulhoihin ja tarjoa dippien kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni kukkakaali
    1 kplpaprika
    1 kplkurkku
    250 g(1 ps) babyporkkanoita
    250 g(1 rs) pikkutomaatteja
    125 g(1 rs) pensasmustikoita

Vinkki: Valmista vegaaniset dipit kaurapohjaisella ruokafraichella. Voit myös oikaista ja sekoittaa dipit valmiista dippimausteista. Kokeile lisäksi dippailuun varsiselleriä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna, 0.25 tl sipulijauhetta, ripaus mustapippuria rouhittuna, 0.25 tl cayennepippuria, 0.25 tl sipulijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
13.1.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä