Aloita dipeistä.
Ranch-dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Hienonna paahdettu sipuli haarukalla. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Sour cream & onion -dippi: Hienonna lehtipersiljan lehdet. Kuori ja puserra valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Holiday-dippi: Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Huuhtele kasvikset. Leikkaa kukkakaalin kukinnot suupaloiksi ja varsi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Leikkaa kurkku tai varsisellerit pitkiksi tikuiksi. Halkaise porkkanat. Kokoa kasvikset tarjoilulautaselle tai kulhoihin ja tarjoa dippien kanssa.
Vinkki: Valmista vegaaniset dipit kaurapohjaisella ruokafraichella.
Vinkki: Oikaise ja sekoita dipit valmiista dippimausteista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
931
12,2 g
7,6 g
17,0 g
14,8 g
6,6 g
6,0 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna,
0,25 tl sipulijauhetta,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
0,25 tl cayennepippuria,
0,25 tl sipulijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli