Piparijuustokakku ja glögikastike
Ainekset
Täyte
Glögikastike
Valmistus
Säädä uuni 175 asteeseen.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää ne vaahtoon ja sekoita taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm:n korkeudelle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Sekoita täytteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella. Kaada seos vuokaan taikinan päälle.
Kypsennä kakkua uunissa noin tunti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin.
Ota ½ dl glögistä erilleen ja sekoita perunajauhot siihen tasaisesti. Kiehauta loppu glögi. Kaada perunajauhosuurus kuumaan glögiin ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kun kastike pulpahtaa, ota kattila pois liedeltä. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa juustokakun kanssa.
Vinkki: Ripottele kakun pinnalle talvinen tomusokerihuntu.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
417
1744
27,5 g
17,1 g
34,5 g
18,6 g
0,8 g
7,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Piparkakkumaustetta,
1,5 tl Perunajauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli