Joulupiparit
Ainekset
Valmistus
Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja mausteet. Jäähdytä seos.
Lisää vatkaten muna ja jauhot, joihin olet sekoittanut soodan. Sekoita taikina tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin yöksi kovettumaan.
Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä noin 3 mm paksuksi levyksi ja ota siitä muotilla kakkuja leivinpaperille pellille. Kypsennä pipareita uunin keskiosassa 175 asteen lämmössä noin 10 minuuttia.
Sekoita tomusokeri vatkattuun valkuaiseen tasaiseksi tahnaksi ja koristele sillä jäähtyneet piparkakut. Anna kuorrutuksen kuivahtaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
73
304
2,2 g
1,4 g
12,2 g
8,4 g
0,2 g
0,8 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kanelia,
2 tl Pomeranssinkuorta,
1 tl Inkivääriä,
1 tl Neilikkaa,
0,5 tl Maustepippuria,
1 tl Soodaa,
Munanvalkuista.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli