Kiehauta sokeri, siirappi, margariini ja piparkakkumauste kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Yhdistä jauhot, sooda ja suola keskenään.
Vaahdota jäähtynyt piparkakkuseos sähkövatkaimella. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja tee siitä muoteilla piparkakkuja. Laita piparit leivinpaperille pellille ja paista uunin keskiosassa noin 7 minuuttia. Tarkkaile paistumista, sillä ohuet piparkakut palavat helposti.
Taikinan kauliminen ja käsittely on helpompaa, kun laitat sen paloina pakastimeen noin tunniksi ennen leipomista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
45
190
1,8 g
0,6 g
6,5 g
3,1 g
0,2 g
0,7 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli