Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää taikinaan sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja kaneli. Kauli taikina noin 35 x 40 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle. Jätä alareunasta 3 cm ilman täytettä. Kääri levy rullaksi ja leikkaa 12 osaan.
Sekoita kinuski ja mausteet.
Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä kinuski vuoan pohjalle. Aseta palat kinuskin päälle tasaisin välein leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia.
Paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää. Kumoa vuokapulla varovasti tarjoiluastialle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
307
1285
11,5 g
7,3 g
44,0 g
15,8 g
1,9 g
5,6 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli