Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeiden mukaan.
Anna margariinin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia.
Rouhi suklaa karkeaksi. Kumoa pullataikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa tasaiseksi ja kauli 40 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä suklaarouhe pullataikinalle. Kauli piparitaikina pullataikinan kokoiseksi levyksi ja aseta se suklaarouheen päälle.
Kääri levy tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta 18 palaa ja laita palat leivinpaperille pellille. Anna pullien kohota peitettynä 15 minuuttia.
Voitele pullat kananmunalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
281
1175
11,9 g
5,4 g
36,4 g
14,7 g
2,4 g
5,6 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kardemummaa,
1 kpl Kananmuna voiteluun,
raesokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli