Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voisilmäpullat

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
40 Kappaletta
Fork and knife
40 Kappaletta
Ei ole voisilmäpullan voittanutta! Tiesitkö, että lisäämällä voisilmäpullan täytteeseen vähän jauhoa, mehevä täyte ei kuohu paistamisen aikana pellille?

Ainekset

2 kpl
kananmunaa
150 g
margariinia tai voita
5 dl
maitoa
50 g
(1 pkt) hiivaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
16 dl
vehnäjauhoja (noin)

Täyte

100 g
voita
4 rkl
sokeria
4 rkl
vehnäjauhoja

Lisäksi

1 kpl
kananmuna voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota taikinaan ja täytteeseen tulevat rasvat sekä kananmunat huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomista.

2 kpl
kananmunaa
150 g
margariinia tai voita
100 g
voita
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita munat, sokeri, kardemumma ja suola joukkoon. Lisää jauhoja vähitellen. Kun taikina alkaa muotoutua, vaivaa pehmeä rasva taikinaan. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Vaivaa taikinaa vielä työtasolla noin 10 minuuttia. Käytä tarvittaessa apuna hiukan jauhoja. Jauhota kulho, laita taikina takaisin kulhoon ja peitä kulho liinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

5 dl
maitoa
50 g
(1 pkt) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
16 dl
vehnäjauhoja (noin)
150 g
margariinia tai voita
3

Sekoita täytteen voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Laita täyte jääkaappiin jähmettymään.

100 g
voita
4 rkl
sokeria
4 rkl
vehnäjauhoja
4

Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pötköiksi. Leikkaa molemmat pötköt noin 20 palaan. Pyörittele palat pyöreiksi pulliksi ja siirrä leivinpaperille pellille. Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia.

5

Paina jauhotetulla sormella syvennykset pullien keskelle. Lusikoi koloihin jääkaappikylmää täytettä. Voitele pullien reunat munalla. Paista pullia 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

1 kpl
kananmuna voiteluun
Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 8.6.2022
|
Muokattu: 29.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

169

708

5,2 g

2,2 g

25,9 g

6,2 g

1,0 g

4,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl kardemummaa,

1 kpl kananmuna voiteluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli