Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Paloittele suklaa. Sulata margariini kattilassa. Lisää suklaapalat margariiniin ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon samalla sekoittaen. Nostele lopuksi jäähtynyt suklaaseos joukkoon. Kumoa taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma. Sekoita pähkinä-suklaalevite kermaan. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin levität sen kakun päälle. Kun kuorrute on hetken jähmettynyt, viimeistele koristelu pähkinä- ja suklaarouheella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
452
1893
30,5 g
13,0 g
36,9 g
28,9 g
1,9 g
7,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
2 dl Pähkinä-suklaalevitetettä (nutella).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli